Hírek

Az Elfújta a szél cselédjét játszó színésznő életéből készül film

Hattie McDaniel, az Elfújta a szél sztárja az első afroamerikai színésznő volt, akit Oscar-díjjal jutalmazták.

A Jill Watts által írt életrajzi regény, a Hattie McDaniel: Black Amibition, White Hollywood alapján készül majd a film, melyet Alysia Allen és Aaron Magnani vesznek produceri szárnyaik alá. Jelenleg a megfelelő forgatókönyvírót keresik a munkára. A két producer egyébként még semmilyen szignifikáns projektet nem hoztak tető alá. Magnani egyetlen valamirevaló produkciója a tavaly Az utolsó szó című független dráma volt Shirley MacLaine főszereplésével.

Hattie McDaniel életét nem csak a mai politikai légkör teszi alkalmassá egy mozifilmes feldolgozásra.

Felszabadított rabszolgák gyermekeként jött napvilágra, később rádiókban és színházban dolgozott. Úttörő volt több platformon is, lévén, hogy egy feketebőrű nő. Több filmes munkája után az igazi áttörést az Elfújta a szél című epikus romantikus dráma hozta meg neki. 1940-ben ezért a munkájáért Oscar-díjat kapott a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Sokak szerint McDaniel ezzel nagy változást indított el a hollywoodi körökben, mely után változatosabb szerepeket kaptak a fekete színészek.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com