Hírek

Az elmaszkírozott Johnny Depp ezúttal náci kolbászokat üldöz

yoga_hosers_1Nem elírás, valóban erről szól a Yoga Hosers. A nyári komédiában Kevin Smith és Johnny Depp lányai főszerepben tűnnek fel. Trailer!

Mint arról beszámoltunk, a három részesre tervezett True North-trilógia 2014-ben bemutatott kezdő darabja, az Agyar után ismét együtt dolgozik Johnny Depp és Kevin Smith. A horror-vígjáték folytatásában lányaik immár főszereplőként térnek vissza. Lily Rose Depp és Harley Quinn Smith jógaőrült bolti eladókat alakítanak, akik harcra kelnek az ősi gonosz átok által megidézett náci kolbászkákkal, a „bratzikkal” (őket maga Kevin Smith játssza). A lányok egy legendás kanadai fejvadász, Guy Lapointe (Depp) segítségét veszik igénybe az ádáz küzdelemben, melynek végeztével eljuthatnak a várva várt végzős buliba. Az alkotók által gyerekfilmként definiált Yoga Hosers kisebb szerepeiben feltűnik még Justin Long, Tyler Posey, Vanessa Paradis és Adam Brody.

Johnny Depp színészi munkássága az utóbbi években könnyen összefoglalható: rendszerint színes öltözékekben, több kilónyi sminkréteg alatt maníroskodott. Tette ezt többek között olyan filmekben, mint a 2012-es Éjsötét árnyék, a Mortdecai, vagy említhetjük a friss Alice Tükörországbant is. Kivételt jelentő jó alakítása akadt ugyan, de a trailer képsorai alapján a Yoga Hosersben ismét visszatér a bejáratott vásári bohóckodáshoz.

Kevin Smith olyan kultfilmekkel gyűjtött be jelentős rajongótábort, mint a Shop-stop, a Comic Strip – Képtelen képregény, illetve a Dogma. A 2001-es Jay és Néma Bob visszavágot még többnyire pozitívan fogadták a Smith-hívek, azonban utána elkezdődött a lejtmenet. Bár kellemes meglepetést okozott a jól sikerült Shop-stop 2., de se az általános értetlenséget kiváltó kaptafa-romkom, az Apja lánya, se a klisékben fuldokló Két kopper, se az Agyar nem nyerte meg a nézőket. Kérdéses, hogy az egykor eredetinek tartott függetlenfilmes tud-e még igazán jó, átgondolt mozit készíteni öncélú agymenések és családtagjai karrierjének katalizálása helyett: talán a Shop-stop 3, vagy a már ugyancsak bejelentett Shop-Show-folytatás javíthat majd az író-rendező megtépázott renoméján.

A Yoga Hosers ugyanis várhatóan nem fog. Az amerikai mozipremier július végén lesz, de a filmet korábban több fesztiválon, így a Sundance-en is bemutatták. A kritikák egyelőre lesújtóak, ami nem meglepő az előzetes láttán.

Avatar

Linka Dániel

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya