Hírek

Az előzetes alapján remek sorozat lesz Sam Neill inváziós sci-fije

Invasion-Sam-Neill-Apple-TV

Az Apple TV+ Invasion című sorozata az előzetes alapján túlmegy az inváziós sci-fik unalomig ismételt fordulatain és sajátos hangvétellel tud újat mondani.

Az Apple TV+ közzétette a hamarosan érkező Invasion legújabb előzetesét. Az almás streamer sci-fi sorozatában több egymástól független személyt láthatunk, akik próbálják leküzdeni az előttük álló nehézségeket. A feladat pedig nem hétköznapi, de még csak nem is evilági!

Az Invasiont Simon Kinberg és David Weil kreálta. Kinberg korábban az X-Men: Az eljövendő múlt napjai és a Légió producere is volt, Weil a Vadászokat és a Solost írta. A sorozat főszereplője Sam Neill, mellette szerepel Golshifteh Farahani (Tyler Rake: A kimenekítés), Shamier Anderson és Shiori Kutsuna.

Az Invasion eredeti ötlet alapján készült és Simon Kinberg elmondása alapján H.G. Wells Világok harca és Alejandro G. Iñárritu Bábel című filmje között helyezkedik el – írja a Movieweb. Sam Neill egy kisvárosi serifet alakít, aki nyugdíjazására vár, mikor különös természetfeletti események nyomába ered. A sorozat egyik legnagyobb erénye lehet, hogy a történet nem koncentrál kizárólag az Amerikai Egyesült Államokra.

Az Invasion New Yorktól Afganisztánon át egészen Japánig elér, ahol a japán űrprogramba is bepillantást nyerünk.

Az Apple földönkívüli inváziós sorozata akár 200 millió dollárba is kerülhetett, tehát az Invasion a streamer eddigi legnagyobb projektje. Az Apple TV+ sorozatai az idei Emmy gálán is jól szerepeltek, számos díjat gyűjtött a Ted Lasso, vagy a The Morning Show. Szeptember végétől elérhető az Isaac Asimov mű alapján készült Alapítvány is, amiről kritikusunk azt írta: „megérkezett a kortárs sci-fi egyik új zászlóvivője.”

Erős ajánlólevél ez az Invasionnek, ami globális történetmesélő attitűdjével sajátos inváziós sci-finek tűnik. A sorozat 8 részes lesz, az első epizód október 22-én debütál az Apple TV+-on.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com