Hírek

Az első évaddal véget ért A 81-es számú archívum, a Netflix nem folytatja a sorozatot

archive 81 - a 81-es számú archívum

A Netflix döntött: nem rendel be további évadokat A 81-es számú archívumból, holott a nézőszám a sorozat pártján áll.

A 81-es számú archívum horrorsorozat január 14-én jó kritikákkal és nem rossz nézőszámokkal debütált a Netflixen. A nyolc epizódos első évad a hangulatépítést kipipálhatta, és még a found footage, vagyis talált nyersanyagos formán is tudott némiképp csavarni, de ez sem volt elég a túléléshez.

A 81-es számú archívum egyévados sorozat marad, ugyanis a Netflix elkaszálta azt.

A Collider szerint a döntés kissé furcsa, hiszen a streamer főleg a nézettségi adatokat veti össze a költségvetéssel. Úgy tűnt, a sorozat jól teljesít ezen a fronton, a nézettségi listákon is jól szerepelt saját tartalomként. A podcastből lett horrorsorozat folytatásában mégsem bízik a Netflix.

A 81-es számú archívum főszereplője – a jelenben – Dan Turner (Mamoudou Athie) New York-i filmarchivátor és – negyed évszázaddal korábban – Melody Pendras (Dina Shihabi) szociológusból lett dokumentumfilmes. Dan azt a megbízást kapja, hogy állítsa helyre Melody 25 évvel korábbi nyersanyagait. Melody anno a Visser ház lakóiról készített filmet, majd szörnyű körülmények között életét vesztette. Ahogy Dan dolgozik az anyagon, a két idősík mintha összeérne, és a fiatal restaurátor kezdi azt hinni, megtudja menteni Melody életét.

A sorozat mögötti csapat nem hétköznapi. A producerek közt találjuk a horrorguru James Want (Insidious, Démonok között), a kreátor pedig A Fiúk producere, Rebecca Sonnenshine. A részek felét a Stranger Thingsen edződött Rebecca Thomas rendezte, aki egyébként (jelenleg) A kis hableány film rendezőjelöltje. Az ígéretes nevek mégsem voltak elegendőek, hogy lenyűgözzék a Filmtekercs kritikusát:

„ …ahogy egyre jobban haladunk előre a történetben, úgy kezd egyre inkoherensebbé válni az egész sztori, és hirtelen arra döbbenünk rá, hogy már nemcsak a mentálisan terhelt főszereplők, hanem a széria is elkezd a végzete felé loholni.” – írtuk a sorozatról.

A Netflixen továbbra is elérhető A 81-es számú archívum első évadja. Akiket azonban továbbra is érdekel a történet, az eredeti angol nyelvű podcastre kell támaszkodniuk.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
1 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com