Hírek

Az Eushorts Fesztivál bemutatja: „Egyéjszakás barátok”

eushorts_baratokAhány barátod van, annyi életet élsz. Az Eushorts szervezői új tematikus összeállítással jelentkeznek október 10-11 között a Toldi moziban.

Évtizedeket átívelő kapcsolatok, szokatlan szerelmi háromszögek és váratlan egyszeri találkozások éppen annyira ide tartoznak, mint az elképzelt barátokkal folytatott hosszú eszmecserék. A két nap alatt összesen 22 filmet lehet megnézni, melyek négy, egyenként 80-90 perces tematikus blokkba rendezve kerülnek vászonra. Dokumentumfilm, animáció és fikció egyaránt szerepel a válogatásban, s a közönség Magyarországon először láthat több olyan rövidfilmet, amelyek Cannes-ban, Velencében, Karlovy Vary-ban vagy éppen az amerikai Sundance Fesztiválon versenyeztek.

A műfaj iránt elkötelezett fiatalokból álló EuShorts-szervezőcsapat változatlanul hisz abban, hogy a rövidfilmek a mozi esszenciáját, az ötletet, a kreativitást, a felfedezés élményét nyújtják. Most pedig a barátság egyre változatosabb és összetettebb intézményével párhuzamot vonva válogatták össze azt a 22 alkotást, mely egyben a legújabb filmes trendeket és a filmkészítők új generációját is bemutatja.

Lesz norvég szerelemünnep négy felvonásban (Hallvar Witzo: Jav i Elsker), dadogó belga vallomás (Jan Czarlewski: L’amour Begue) és egy üveg kovász miatt kitört olasz házastársi válság is (Fulvi Risuleo: Sourdough). De Reykjavikból, Párizsból, Madridból, Londonból is érkeznek remekek. A rövidfilm tehát továbbra is jóbarát!

 

Október 10. Péntek

18:30 – Akkor és most (1-es blokk)

20:30 – Tudom, hogy tudod (2-es blokk)

 

Október 11. szombat

18:30 – Családban marad (3-as blokk)

20:30 – Na mindegy (4-es blokk)

 

Toldi Mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.) A filmek eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. Jegyvásárlás a Toldi moziban és a www.toldimozi.hu oldalon (jegyár: 990 Ft). Részletekwww.eushorts.eu és www.facebook.com/eushorts.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com