Hírek

Az HBO dokumentumfilmje a legjobb

szerelempatak_foto_zoltan_lovasiSós Ágnes Szerelempatak című legújabb dokumentumfilmjét duplán díjazta tegnap este a 25. trieszti filmfesztivál. Az HBO és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült Szerelempatak a rangos észak-olaszországi fesztiválon a legjobb dokumentumfilm díja mellett, melyről a közönség döntött, az Espansioni Egylet díját is megkapta. Sós Ágnes személyesen vette át a díjakat a záróceremónián.

Sós Ágnes Szerelempatak című rendezése, egy sajátos hangvételű dokumentumfilm a szerelemről és a vágyakozásról, amely egy erdélyi magyar ajkú falucskában készült, és szereplői felett már jócskán elszállt az idő. A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Feri szerelmi kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának. A film azt mutatja be, hogy egy letűnt kor szerelmi játékai és románcai miként virágzanak még ma is egy távoli vidéki faluban.

A Szerelempatakot első ízben a dokumentumfilmek Cannes-jaként számon tartott Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (IDFA) mutatta be a nemzetközi közönségnek tavaly novemberben, ahol beválogatták az „egészestés dokumentumfilmek” kategória legjobb 16 alkotása közé.

A film az HBO Magyarország és a Magyar Nemzeti Filmalap tavaly októberben kezdődött hosszútávú együttműködése keretében jött létre, amelynek célja egészestés kreatív dokumentumfilmek közös létrehozása.

A Szerelempatak című film az HBO-n 2014 februárjában lesz látható.

HBO Pressroom

HBO Pressroom

Szólj hozzá!

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..