Hírek

Az HBO elkaszálta a Lovecraft Country-t

Nem érkezik 2. évad a Lovecraft Country című egyedi horror sorozathoz, amelyet egyébként mind a szakma, mind a közönség nagyon jól fogadott tavaly nyáron.

Az HBO a Deadline-nak nyilatkozott arról, hogy nem folytatódik a csatorna egyik legeredetibb és legötletesebb alkotása, a Lovecraft Country.

Misha Green sorozata a kozmikus horrort ülteti az 50-es évek Amerikájába, amikor a feketék elleni fajgyűlölet igen csak kritikus méreteket öltött.

És noha a tavaly augusztusban megjelent első évad különösen fontos volt az év folyamán Amerikában – és a világ több másik részén is – lezajló tüntetéshullámok miatt, a mű koránt sem csak azért érdemelte meg a figyelmet, mert tűpontosan és kendőzetlenül reflektált a tengerentúli rasszizmus máig ijesztő mértékére.

Amerika éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején – Lovecraft Country

Az egyedi látványvilággal és kiváló fiatal színészekkel dolgozó sorozat gyorsan komoly rajongói tábort szerzett magának, illetve nagyot lökött a főszereplő Jonathan Majors karrierjén is.

De akkor miért is mondott le az HBO a 2. évadról? Az biztos, hogy a döntést nem a nézettségi adatok szolgálták, hiszen a sorozat nyitányának utolsó epizódját 1,5 millióan nézték meg megjelenésének első napján. Mire pedig a Lovecraft Country eljutott a záráshoz, addigra az első epizódot közel 10 millióan látták már.

A probléma tehát nem itt áll, hanem az alapanyag hiányán. Míg Green az első évadot Matt Ruff könyve alapján készítette el, addig a folytatáshoz nincsen adaptálni való anyag.

Egy ideig úgy tűnt, hogy az HBO szabad kezet ad a rendezőnek és egy kis írói csapatnak, hogy összehozzák a folytatást, mostanra azonban ez a kiskapu is bezárult.

A mai világban persze sosem lehet tudni, mikor is vesznek ismét elő egy régi projektet, hiszen jön a Maffiózók előzményfilmje, a Dexter utolsó utáni évada, valamint az új Pletykafészek is. És még sorolhatnánk.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com