Hírek

Az ifjú csempész – Solo: Egy Star Wars-történet előzetes

Alighogy kijött a Superbowlon bemutatott tv-szpot, már láthatjuk is a hosszabb ízelítőjét a Solo: Egy Star Wars-történetnek, mely az eddigi legnagyobb utóforgatáson esett át a Csillagok háborúja-filmek történetében.

Phil Lord és Christopher Miller voltak korábban a rendezői székében az ifjú csempész, Han Solo történetét feldolgozó filmnél. A korábban 21 Jump Streettel és A Lego-kalanddal befutott páros azonban humoros filmjeik nyomán komolytalan hangvételük, és a hagyatkozásuk az improvizációra, nem tetszett a Lucasfilmnek. A stúdió menesztette Lordot és Millert, majd felfogadta Ron Howardot (Egy csodálatos elme, A Da Vinci-kód), hogy hozza helyre, amit lehet.

Különlegesség, hogy a Solo első teljes előzetesére ennyit kellett várni.

Három és fél hónappal a premier előtt kezdeni egy marketingkampányt, kockázatos a Disneytől – állítólag a stúdió bukásként várja a filmet. Ez viszont meglepő, ugyanis az előzetes alapján egy egészen szórakoztató űrkalandfilmmel lesz dolgunk.

Bár Alden Ehrenreich egyáltalán nem emlékezetet Han Solóra vagy akár Harrison Fordra, talán nem lesz akkora gond, ha a film körülötte kellően vagány lesz. A látottak alapján pedig van esély arra, hogy a meglepően sötét színekkel beborított film az idei év egyik legkellemesebb meglepetésévé válik.

Ehrenreich mellett Woody Harrelsont, Emilia Clarke-ot (Trónok harca), Donald Glovert (Atlanta) és Paul Bettany-t is láthatjuk majd a filmben, valamint tanúi lehetünk Solo és Chewbacca megismerkedésének is.

Május 24-től a hazai mozikban is látható a Solo: Egy Star Wars-történet.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.