Hírek

Itt Az Igazság Ligája rendezői változatának előzetese

Az igazság ligája

A DC Fandome egyik nagy eseménye, hogy végre megtekinthetjük a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligája, vagyis a rendezői változat teljes előzetesét.


Hirdetés

A “The Snyder Cut” néven emlegetett verziónak hosszú előtörténete van: Zack Snyder személyes okokból kiszállt Az Igazság Ligája produkcióból, a Warner Bros pedig Joss Whedont tette a helyére, aki új jeleneteket írt és újraforgatott részeket, s mivel a rajongók nem voltak megelégedve Joss Whedon munkájával, felröppent a Snyder Cut verzió mendemondája.

Az Igazság Ligájáról a Filmtekercs annak idején két kritikát is lehozott, az egyik mellette voksolt: „A Liga végre egyensúlyba hozta az akciót, a humort és a szívet – és talán nemcsak felzárkózik a Marvel bosszúállói mellé, de a komolyabb hangvétel rajongóinál előbb-utóbb meg is előzheti őket.” Míg a másik elmarasztalta:

“Az Igazság Ligája tanítanivaló mozi: minden jellegzetességet felmutat, ami miatt jó és rossz lehet egy szuperhősfilm. Ennek eredőjeként pedig teljesen átlagos.”

Aztán májusban Zack Snyder megerősítette, hogy létezik a vágyva vágyott verzió, s meg is lehet majd tekinteni az HBO Maxon egy minisorozat formájában.

Természetesen Whedon egyetlen újraforgatott, hozzáadott része sem szerepel a Snyder Cut verzióban,

de a szereplőgárda ugyanaz marad: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa és Ray Fisher szerepelnek benne.

Az előzetes Leonard Cohen bús “Hallelujah” című számát kapta aláfestésnek, és a képi világ is egyértelműen borongósabb. Snydernek nem volt lehetősége új jeleneteket felvenni, úgyhogy azokból dolgozott, ami korábban már elkészültek, ehhez csak új párbeszédeket tudott hozzáadni és persze rengeteg utómunkát. Ennek ellenére már az előzetesből is látszanak nagyobb különbségek, változtatások. Maga a képarány sem szokványos, jelen esetben 1.66:1-es, és Snyder reméli, hogy ebben a képarányban kerül majd forgalmazásba a film.

Most persze mindenki azt kérdezi, hogy jobb lesz-e a Snyder Cut? Megérte-e a 30 millió dolláros újradolgozás? De ez csak majd 2021-ben fog kiderülni, amikor a HBO Max műsorra tűzi Az Igazság Ligája rendezői változatát.