Hírek

Az Így jártam anyátokkal készítői musicalt rendeznek

Az Így jártam anyátokkal készítői Molly and the Moon címmel musicalt rendeznek, méghozzá Kristen Bell és Jonathan Groff főszereplésével. 

A 2010-es évek egyik legkedveltebb sitcomjának írói most újra összeállnak, ezúttal egy zenés-éneklős film megírására és rendezésére. Carter Bays és Craig Thomas elválaszthatatlan duó, örökös írópartnerek, akik az Így jártam anyátokkal révén lettek ismertek. Kevesen tudják, de zenei érdeklődésükről az Így jártam… főcímdala is tanúskodik, amit saját bandájukkal vettek fel. A forgatókönyvírói és zenei tehetségüket összefűzve most a Molly and the Moon című musicalbe vágtak bele közösen, írja a Deadline.

Sok jót ígér, hogy melléjük csupa nagy név állt be:

például Harvey Mason Jr, aki többek között a Tökéletes hang (Pitch Perfect) és a Straight Outta Compton zenei producere volt. A szereplőgárdát pedig a The Good Place-ből ismert Kristen Bell és a Mindhunter sztárja, Jonathan Groff vezeti majd. Tévés karrierjük mellett mindketten tehetséges énekesek, hisz a Broadwayen kezdték, ahol Groff nagy sikereket ért el, például Hamilton György királyaként. Bell és Groff dolgoztak már együtt, méghozzá a Disney nagysikerű Jégvarázs (Frozen) animációs filmjében énekeltek mindketten.

A Molly and the Moonban a címszereplő Molly szüleit alakítják majd, aki anyukája pocakjában hallgatja a neki szóló altatódalokat. A mesés fantasy elemekkel tűzdelt musical Molly útját mutatja be, amint el akar jutni a Holdra. Az ötletet egy személyes történet, Thomas első gyermekének születése adta, aki szívproblémákkal jött világra. A megviselő első hetek, műtétek és vizsgálatok során Thomas azon gondolkodott, vajon milyen lehet ez a megpróbáltató kaland újszülött fia szemszögéből. Gyermeke élni akarása és végül szerencsés felépülése adta az inspirációt egy olyan filmhez, amiben a születendő gyermek a főszereplő.

Szerzőtársa, Bays így fogalmazott: „Hogyan vigyük filmre egy lélek élni akarását? Nekünk egy hegy megmászása jutott eszünkbe erről. Molly egy kislány és a Hold az életet és a világ dolgaiban való részvételt szimbolizálja.”

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés