Hírek

Az Interstellarral nyitnak a mozik Kínában

A kínai hatóságok már készítik elő a mozik megnyitását.

A kínai nemzeti filmhatóság aktívan készül a mozik hamarosan történő megnyitására – írja a Variety. Bemutatólistákat szerkesztenek, merevlemezeket másolnak, DCP kulcsokat készítenek elő; és természetesen a premierek naptárát is szervezik már.

A filmpremiereket az egész országban koordinálni kell, de arról nem tudunk, hogy vajon az összes mozi egyszerre nyílhat-e meg Kínában.

Érdekes, hogy a Csillagok között lehet az a film, ami újraindítja a világ legnagyobb mozis piacát: a 4DX technológiát kifejlesztő CJ 4DPlex Beijing cég egy közösségi média bejegyzésben tudatta a világgal, hogy a film 4DX verziójának bemutatásával nyitják meg a mozikat, de a bejegyzést azóta törölték. A lehetőségnek az ad pikentériát, hogy az amerikai mozik is egy Christopher Nolan filmtől várják a megváltást: ott az elvileg júliusban érkező Tenet lesz az attrakció (aminek Nolan nem hajlandó mozdítani a premierdátumát).

Variety szerint a kínai filmes hatóságok a látványfilmeket akarják előtérbe tolni: a cél, hogy a piacnyitó vetítések minél szélesebb közönség számára legyenek vonzók. Amikor ugyanis korábban az évben tétován megnyitottak a mozik, senki sem volt kíváncsi a helyi filmek újravetítéseire.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya