Hírek

Az Isteni műszak különdíjat nyert a luxemburgi filmfesztiválon

Isteni muszak_bodzsar markMagyar sikerrel zárult péntek este a 6. alkalommal megrendezett CinÉast filmfesztivál Luxemburgban. Bodzsár Márk első játékfilmje, az Isteni műszak nyerte a fesztivál nemzetközi zsűrijének különdíját. A forgatókönyvíró-rendező a hét elején személyesen mutatta be a filmet a luxemburgi filmfesztivál közönségének.

Az ígéretes pályakezdés, mely a Magyar Nemzeti Filmalap 206,5 millió forintos támogatásával készült, október 24-től látható az országos mozihálózatokban a Company Hungary forgalmazásában.

Az Isteni műszak című film abszurd humorral meséli el egy fiatal mentőápoló alászállását az éjszakába, ahol beavatást nyer a halottasbizniszbe és az ahhoz kötődő kegyetlen elvbe: a halál nem válogat, az ember igen.

Bodzsár Márk első játékfilmje az Unio Film gyártásában készült, producere Bodzsár István, koprodukciós partnere a Sparks, a film operatőre Reich Dániel. A film főszerepeit Ötvös András, Rába Roland, Keresztes Tamás, Zsótér Sándor és Stork Natasa játsszák.

Bodzsár Márk (1983) több sikeres rövidfilmet rendezett, Levegőt venni című munkájával fődíjat nyert a 9. Kamera Hungárián a dramatikus művek kategóriában, majd 2007-ben a legjobb vizsgafilmnek járó Simó Sándor-díjat kapta meg a Bloody Mary című filmjéért. Első játékfilm tervével, az Isteni műszakkal elnyerte a berlini Nipkow ösztöndíjat és tavaly Tallinnban már díjazta a nemzetközi filmszakma.

Bővebb információ a fesztiválról.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!