Hírek

Újra itt a bohóc – Az: 2. fejezet előzetes

Megérkezett az Az: 2. fejezet első trailere, amely egy meglehetősen groteszk jelenettel hangol a szeptemberben érkező filmre.

27 évvel az első rész történései után „a vesztesek” visszatérnek Derrybe, de persze nemcsak ők, hanem Pennywise, a bohóc is felbukkan. Andy Muschietti 2017-es, kritikailag is elismert közönségkedvence, a Stephen King nagyregénye nyomán készült Az folytatásában az immár felnőtté vált csapat tagjainak kell majd szembenézniük gyerekkoruk legnagyobb rémálmával.

Az első ízelítő egy komplett jelenetet emel ki a második felvonásból, benne a gyerekkori otthonába látogató Beverlyvel (őt Sophia Lillis után most Jessica Chastain alakítja). A házban azóta egy kedves öreg hölgy lakik, aki azonban a jelenet végére megmutatja igazi arcát. Csipetnyi fekete humor keveredik a groteszkkel, megteremtve azt a miliőt, amitől az első rész igazán működött.

„Ismered a mondást Derryről, aki itt meghal, az nem igazán hal meg…”

Az előzetes utolsó szakasza aztán visszahozza a csapat többi tagját is, egy-egy villanás erejéig felbukkan a James McAvoy játszotta Bill vagy a Bill Hader által megformált Richie is. No meg a megváltozott város, amelynek minden szegletében ott van Pennywise.

Az Az: 2. fejezet szeptember 5-től látható majd a hazai mozikban.

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya