Hírek

Újra itt a bohóc – Az: 2. fejezet előzetes

Megérkezett az Az: 2. fejezet első trailere, amely egy meglehetősen groteszk jelenettel hangol a szeptemberben érkező filmre.

27 évvel az első rész történései után „a vesztesek” visszatérnek Derrybe, de persze nemcsak ők, hanem Pennywise, a bohóc is felbukkan. Andy Muschietti 2017-es, kritikailag is elismert közönségkedvence, a Stephen King nagyregénye nyomán készült Az folytatásában az immár felnőtté vált csapat tagjainak kell majd szembenézniük gyerekkoruk legnagyobb rémálmával.

Az első ízelítő egy komplett jelenetet emel ki a második felvonásból, benne a gyerekkori otthonába látogató Beverlyvel (őt Sophia Lillis után most Jessica Chastain alakítja). A házban azóta egy kedves öreg hölgy lakik, aki azonban a jelenet végére megmutatja igazi arcát. Csipetnyi fekete humor keveredik a groteszkkel, megteremtve azt a miliőt, amitől az első rész igazán működött.

„Ismered a mondást Derryről, aki itt meghal, az nem igazán hal meg…”

Az előzetes utolsó szakasza aztán visszahozza a csapat többi tagját is, egy-egy villanás erejéig felbukkan a James McAvoy játszotta Bill vagy a Bill Hader által megformált Richie is. No meg a megváltozott város, amelynek minden szegletében ott van Pennywise.

Az Az: 2. fejezet szeptember 5-től látható majd a hazai mozikban.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..