Hírek

Az NBC hajlandó lenne újrakezdeni az Office-t

Alig több a pletyka színvonalánál egy Office-folytatás esélye, de az NBC csatorna nagyon is hajlandó lenne rá.

Egy hír főcíme azt írja: „jóváhagyást kapott az Office újrakezdése”, de ez jókora túlzás – viszont érdekes, hogy az NBC csatorna egy executive rangú vezetője a jelek szerint fontosnak látta jelezni, hogy a csatorna a maga részéről készen áll egy The Office reboot-ra.

Susan Rovner, az NBCU tartalomgyártási vezetője ugyanis egy találkozón elhangzott, ide vonatkozó kérdésre először azt válaszolta, „no comment”, de aztán a Deadline-nak adott interjújában mégiscsak kommentálta a témát: azt mondta, az NBC teljes mértékben készen áll a The Office reboot-jára, amennyiben Greg Daniels, az amerikai sorozat alkotója (aki egyébként maga is csak adaptálta a szériát a brit eredetiről) úgy döntene.

Amint Greg Daniels meg akarja csinálni, mi készen állunk” – mondta, és hangsúlyozta, hogy a döntés Daniels-é.

A nyilatkozat hírértékét az adja (a szenzációhajhászáson túl), hogy az NBC egy vezetője szükségesnek érezte tisztázni, hogy a maguk részéről zöld utat adnának a projektnek. Hogy ezt vajon üzenetnek szánta-e, és ha igen, ki számára, az már kremlinológia. Emellett azonban sok-sok szereplője van még a döntésnek, és korántsem mindegyik áll hozzá ilyen nyitottan. Steve Carrell, a sorozat legnagyobb sztárja (Michael Scott alakítója) határozottan és következetesen elzárkózik egy reboot-tól. Más volt szereplők, például Rainn Wilson (Dwight Schrute) azonban lelkesen részt vennének benne.

Daniels maga ambivalens. Az év elején azt nyilatkozta, hogy semmi efféle nincs tervben, ugyanakkor nem is zárta ki egy reboot lehetőségét. Pontosan: „Egyáltalán nincs kizárva, és ha megtörténik, részt szeretnék venni benne, de jelenleg két másik sorozaton is dolgozom.

The Office a sorozatok világának egyik legértékesebb szereplője, streaming jogait az NBC félmilliárd dollárért vásárolta vissza a Netflix-től. Egy reboot (vagy akár egy folytatás, egy speciál, egy film…) tehát még hosszú ideig terítéken maradhat legalább a hasonló nyilatkozatok szintjén. Üzletileg csaknem biztos, hogy megérné az NBC számára, azonban a bemutatása óta egyre inkább kult-státuszba emelkedett sorozat rajongói talán még vérmesebben reagálnának egy megszentségtelenítésre, mint egyéb sorozatoknál megszokott (már Carrell kilépése is erős indulatokat váltott ki és nélküle szinte esélye se lenne egy új Office-nak). A projekt státusza tehát jelenleg: „hiszem, ha látom.”

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com