Hírek

Az Oppenheimer nyerte a producerek nagydíját

A 2024-es PGA gálán Christopher Nolan filmje, az Oppenheimer lett a legjobb játékfilm.

A Producers Guild of America Awards (PGA) díjátadó gálán a film- és televízióipar kiemelkedő producereit és alkotóit ismerik el – a szervezet a producerek messze legfontosabb amerikai egyesülete és a döntésének súlya van az egész filmiparra nézve. A 2024-es rendezvényen a fő díjazottak a következők:
– Legjobb játékfilm-producer: Oppenheimer;
– Legjobb producer, televíziós drámasorozat: Utódlás;
– Legjobb producer, televíziós vígjátéksorozat: A medve.

Az Oppenheimer díját annak producere, Emma Thomas vette át, mondván: „Sokat jelent, hogy tőletek érkezik ez a díj, ez a terem tele van olyan emberekkel, akiknek a munkáját csodáljuk (…) Ti tudjátok, milyen nehéz lehet ez a munka, azt is tudjátok, milyen nagyszerű lehet: ez a legjobb feladat egy forgatáson”. A rendezőt, Christopher Nolant (aki egyben férje is) a legjobb producernek nevezte, akit csak remélni lehet.

Nolan röviden átvette a mikrofont, és megjegyezte, hogy korábban már jelölték őket a PGA-díjra, de soha nem nyertek, ám „minden alkalommal, amikor meghívást kaptunk ebbe a terembe, éreztük a támogatást”, és megköszönte a film szereplőinek a munkáját – idézi a The Hollywood Reporter.

Az Oppenheimer egy nappal azután szerezte meg a (hivatalos nevén) Darryl F. Zanuck-díjat, hogy a Screen Actors Guild Awards fődíját is elnyerte.

Guillermo del Toro is jelen volt, hogy átadja Martin Scorsese-nek a David O. Selznickről elevezett életműdíjat. Del Toro felidézte a rendezővel 1995-ben történt találkozását, amely megváltoztatta az életét, és megjegyezte, hogy a fiatal tehetségek által lenyűgözött iparágban mennyire fontos az olyan mesterek tisztelete, mint Scorsese. A díjazott pedig felidézte az iparágban töltött korai napjait, és elmondta, hogy számára most már „bezárult a kör”, miután 1965-ben, 22 évesen is kitüntették a Producerek Céhének egyik rendezvényén.

Az est során a Producers Guild of America elnökei, Stephanie Allain és Donald De Line, bejelentették egy új kezdeményezésüket, amely a film- és televízióiparban dolgozó minden minősített producert egészségbiztosítással lát el (ennek nagy jelentősége van az Egyesült Államokban, ahol nincs mindenki számára elérhető állami egészségbiztosítás).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com