Hírek

Az Oppenheimer nyerte az operatőrök díját is

Hoyte van Hoytema operatőr először nyerte el ezt a díjat, dacára világhírnevének.

Az Oppenheimer vasárnap este is folytatta menetelését a díjszezonon át: az Amerikai Operatőrök Társaságának ASC Outstanding Achievement Awards díjátadóján Hoyte van Hoytema elhozta a mozifilmekért járó díjat – írja a The Hollywood Reporter.

Ez a győzelem a világ egyik legjobb operatőreként ismert Hoyte van Hoytema első ASC-díja. Korábban a Dunkirk (2018) és a Suszter, szabó, baka, kém (2012) című filmekért jelölték.

A tévéműsorok közül a The Marvelous Mrs. Maisel rendezője, M. David Mullen nyerte az ASC-díjat az egyórás televíziós epizód kategóriában, és Carl Herse, a Barry rendezője a félórás sorozatepizód kategóriában; Ben Kutchins, a Boston Strangler rendezője pedig a televízió számára készült limitált vagy antológiasorozat kategóriában nyert.

Spike Lee kapta meg az ASC kormányzótanácsának díját; Don Burgess pedig, akinek munkásságához többek között a Forrest Gump is tartozik, életműdíjat kapott. A 38. ASC Outstanding Achievement Awards-ot a Los Angeles-i Beverly Hiltonban tartották.

Az Oppenheimer egyébként még egy díjat bezsebelt ugyanekkor: a CAS, a hangvágók amerikai egyesülete is a legjobb élőszereplős alkotásnak választotta a filmet annak hangmérnöki teljesítményéért.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com