Hírek

Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio megint együtt dolgozik

Erik Larson Az ördög a Fehér Városban című regényének adaptációja igen hosszú utat jár be, mire mozgógép lesz (lehet?) belőle.

2010-ben felröppent a hír, hogy Leonardo DiCaprio egy regény adaptációjában fog játszani, ráadásul egy sorozatgyilkost. 2015-ben megírtuk, hogy Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese ismét együtt dolgozik: Leonardo DiCaprio Az ördög a Fehér Városban című filmben vállalt szerepet.

A Collider szerint idén végre kialakultak a dolgok, és a regényből tévésorozat lesz, melynek producere Martin Scorsese mellett Leonardo DiCaprio.

Erik Larson 2003-as regénye az első dokumentált amerikai sorozatgyilkosról, Henry Howard Holmesról szól,

aki az 1893-as chicagói világkiállítás idején csalta el és ölte meg áldozatait. A gyilkos 27 áldozatot vallott be, de egyes becslések szerint akár 200 ember halála is a lelkén száradhat.

Még nem tudni semmit arról, hogy ki lesz a forgatókönyvíró, így igazából még mindig csak reménykedhetünk, hogy ez az adaptáció valaha elkészül.

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya