Hírek

Az óriási sikert arató Broadway-show filmadaptációjához csatlakozik Amy Adams

A hatalmas sikerrel játszott Broadway-musical, a Dear Evan Hansen filmadaptációjához Amandla Stenberg után a hatszoros Oscar-jelölt Amy Adams és Danny Pino is csatlakozott.

A Dear Evan Hansen nem egy cukormázas tinimusical. A 2017-ben berobbant előadást a Washington Post a színházi musicalek történetének egyik leginkább figyelemreméltó alkotásának nevezte. A dramedy provokatív és kényes szituáción keresztül mutat be egy szorongó tinédzsert, meglehetősen összetett és elgondolkodtató módon. A darab szövegkönyvét és zenéjét Benj Pasek és Justin Paul írta, akik két éven belül nyertek Tony -, Emmy -és Oscar-díjat is – ez eddig csak Bob Fossenak sikerült. Pasek és Paul a dalszerzői többek között A legnagyobb showmannek és a Kaliforniai álomnak is.

A Dear Evan Hansen főhőse, Evan Hansen éli a népszerűtlen és különc középiskolai srácok életét. Mégis arról ábrándozik, hogy a suli legmenőbb csaja egy nap észreveszi, hogy iskolatársai befogadják, vagy mondjuk első lépésként, hogy nem jön irdatlan nagy zavarba, ha köszönnie kell valakinek a folyosón. Pszichológusától azt a feladatot kapja, hogy

minden nap írjon egy saját magának címzett levelet, amely valamilyen módon idővel növelni fogja az önbizalmát.

Egy ilyen levele azonban önhibáján kívül egy osztálytársánál, Connornál landol – aki ezt követően öngyilkos lesz. A tragikus fordulat révén ismerkedik meg Evan Hansen Connor anyjával, akit a filmben Amy Adams alakít majd – írja a Deadline.

Elolvasva a történetet nem meglepő, viszont nagyonis örömteli hír, hogy a filmadaptációt Stephen Chbosky rendezi, aki az Egy különc srác feljegyzései című regény -és film írója és rendezője. És

aki ezzel már egyszer bizonyította, hogy tinifilmből is lehet a habosbabos összképet elkerülve valami igazán különlegeset alkotni.

Reméljük, ez esetben is sikerül neki.

A film premierdátumát egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy addig sem lesz hiány Amy Adams-ből: hamarosan látni fogjuk Joe Wright Nő az ablakban című thrillerében, Ron Howard drámájában, a Hillbilly Elegy-ben, az újonnan érkező Igazság Ligájában, egy elborult fekete komédiában, a Nightbitch-ben, illetve az Alelnök után újra együtt fog dolgozni Adam McKay-jel, méghozzá a Kings of America címet viselő minisorozaton.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.