Hírek

Az Örök tél az év legjobb európai tévéfilmje

ZDF-es, BBC-s, RAI-os filmeket maga mögé utasítva lett Szász Attila filmje, az Örök tél a legjobb európai tévéfilm a Prix Europa televíziós fesztiválon Potsdamban.

A Félvilág és A berni követ alkotói, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró új közös filmje, a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak emléket állító Örök tél a legjobb tévéfilm.

A filmet Gyöngyösi Lilla kollégánk az utóbbi évek egyik legfontosabb magyar filmjének nevezte, mely egyszerre kemény megemlékezés a kommunizmus bűneiről és elégtétel az áldozatoknak – ráadásul nagyon megható alkotás is.

A díjat az egyik főszereplő, Gera Marina vette át az egész stáb nevében.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..