Hírek

Az Örök tél az év legjobb európai tévéfilmje

ZDF-es, BBC-s, RAI-os filmeket maga mögé utasítva lett Szász Attila filmje, az Örök tél a legjobb európai tévéfilm a Prix Europa televíziós fesztiválon Potsdamban.

A Félvilág és A berni követ alkotói, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró új közös filmje, a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak emléket állító Örök tél a legjobb tévéfilm.

A filmet Gyöngyösi Lilla kollégánk az utóbbi évek egyik legfontosabb magyar filmjének nevezte, mely egyszerre kemény megemlékezés a kommunizmus bűneiről és elégtétel az áldozatoknak – ráadásul nagyon megható alkotás is.

A díjat az egyik főszereplő, Gera Marina vette át az egész stáb nevében.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya