Hírek

Az Örökkévalók változást hozhat a Marvelnél: Chloé Zhao nemcsak rendez, de ír is

the-eternals-örökkévalók

Az Örökkévalók rendezője elárulta, hogy miben lesz más a soron következő nagy Marvel őrület. Chloé Zhao egyesítheti a mély érzelmeket a nagyszabású történettel.

Chloé Zhao egy The Playlist interjúban arról beszélt, hogy a legújabb Marvel mozi, az Örökkévalók (The Eternals) forgatókönyvét ő is jegyzi. Eddig úgy tudtuk, hogy Kaz és Ryan Firpo írják a forgatókönyvet, de Zhao szerint ő is kivette a részét az írásból.

A hír már csak azért is meglepő, mivel a Marvelnél kevés rendező vesz részt a forgatókönyv fejlesztésében. James Gunn A galaxis őrzői filmeknél, míg Joss Whedon a Bosszúállóknál alkotott nagyot, de Ryan Coogler is nagy hatással volt Fekete Párduc történetére. A többi film esetében a forgatókönyvírás és a rendezés szinte teljesen elkülönült egymástól.

Zhao elmondta, hogy „az írói folyamat során viszem a filmbe az érzékenységem. Itt készülnek a szituációk, amik behívják azokat a bizonyos filmnyelvi kifejezőeszközöket. Ezt megtanultam az előző három filmemmel.”

Ez még érdekesebbé teszi Chloé Zhao Örökkévalók filmjét. A rendezőnő korábban A rodeóst és A nomádok földjét rendezte, amik olyan kis költségvetésű filmek voltak, ahol a hangsúly az emberi természeten és a nyers érzelmeken volt.

Ezután nagy váltásnak tűnik a marveli méretű Örökkévalók, kérdés, hogy a rendező-forgatókönyvíró képes-e megőrizni eddigi kézjegyét egy gigafilmben is.

A tervek szerint novemberben mindenki számára kiderül, hiszen a film akkor kerül (remélhetőleg a hazai) mozikba. A film forgatása a koronavírus ellenére az ütemterv szerint zajlott, így már „csak” az utómunka van hátra a nagy neveket felsorakoztató filmnél.

A halhatatlan és a Föld civilizációját alakító szuperhősöket Angelina Jolie, Salma Hayek, Gemma Chan, Kumail Nanjiani és A trónok harcában is szereplő Richard Madden, illetve Kit Harrington alakítják, és ez még csak nem is a teljes stáb!

A gyengébb tavalyi év után 2021 igazán a képregényfilmek éve lesz. Ha nem fognak tovább csúszni a filmek, akkor idén négy Marvel filmet is láthatunk, nem beszélve az érkező sorozatokról.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com