Hírek

Az oroszoknak jöhet az Elton John-film, de csak ha nincs benne homoszexualitás

Állítólag eléggé megvágta az orosz forgalmazó az Elton John életét bemutató Rocketmant. A filmből eltávolították a szex- és csókolózós jeleneteket, sőt a zárószöveget is átírták.

Az oroszok sosem voltak a topon, ha a homoszexualitás témakörében kellett állást foglalniuk vagy, ne adj isten, lépniük, így ha szomorú is, de nem meglepő, hogy a Rocketman nem teljes formájában került a mozikba náluk. Elton John saját maga bevallása szerint se él szent életet, sosem vetette meg se a drogokat, se a szexet. Amikor a film készült, még az amerikaiakkal is több ízben meggyűlt a baja, hiszen sokan próbálták lejjebb tolni a nézői korhatárt azzal, hogy kivegyenek bizonyos jeleneteket a filmből. Szerencsére mindezt John nem hagyta, ahogy egyébként az őt megformáló Taron Egerton is ellenzett minden ilyen jellegű ötletelést.

Nem úgy az oroszok: a filmből nagyjából 5 percnyi anyagot vágtak ki, amelyek szex- vagy csókolózós jeleneteket mutattak az egyik legjelentősebb meleg ikon életéből.

Nem csak egyes jelenetekkel volt azonban bajuk az oroszoknak. Egy helyi újságíró szerint a filmet lezáró sorokat is megváltoztatták. Eredetileg azzal végződik az alkotás, hogy kiírják, John férjével él, és közösen nevelnek gyermekeket. Ehhez képest a keleti verzió az énekes AIDS elleni harcban vállalt adományozó szerepére hívja fel a figyelmet, és hogy továbbra is együttműködik zenei partnerével.

A Rocketman hozzánk szerencsére érintetlenül jut el a nyáron. Mi még a legjobban várt filmek listájára is feltettük a Taron Egerton főszereplésével készült alkotást. Irány a mozi június 6-án!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya