Hírek

Az Oscar-díjas operatőr szerint nagyon Tarantinós lesz a Volt egyszer egy Hollywood

Tarantino és Richardson munka közben

Robert Richardson arról is beszélt, miért hagyták el a 70 mm-es formátumot.

Már nagyban forog a következő év minden bizonnyal sokak számára legjobban várt produkciója, a Volt egyszer egy Hollywood. Quentin Tarantino saját terminológiája szerint kilencedik, valójában pedig tizedik filmje a Manson-gyilkosságok idején játszódik a címadó álomgyárban; és olyan színészóriásokat vonultat fel, mint Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie és Al Pacino. A film szupertitkos történetéből Tarantino állandó operatőre, Robert Richardson hintett el morzsákat.

A rendező és az operatőr immár hatodszor dolgozik újra együtt, a kollaboráció ezidáig három Oscar-jelölést hozott Richardsonnak, aki nem mellesleg korábban már díjra is váltott hármat. „Ez a történet nagyon, nagyon, nagyon Quentin” – ígéri Richardson a Collidernek. „Valahol félúton van a vicces és a komoly és az ijesztő és játékos között. Nehéz körülírni a cselekmény tónusát.”

Az operatőr arról is beszélt, milyen Leonardo DiCaprio és Brad Pitt között a kémia. „Fantasztikus… Olyanok mint a Butch Cassidy és a Sundance kölyök kortárs verziója” – kezdi Richardson. „Elképesztő két ekkora sztárt együtt látni, mindketten hatalmas tehetségek. De ott van Margot Robbie is, aki szintén fenomenális a szerepben. De van egy csomó más remek színész, akinek ezidáig nem sokat tudni a szerepéről, ami nagyszerű hír. Például Dakota Fanning egészen elképesztően alakít – ez egy zseniális stáb.”

Az Aljas nyolcas még 70 mm-re forgott

Arról, hogy miért nem maradtak a 70 mm-es lencsénél, Richardson azt nyilatkozta, túlzottan korlátozta volna a rendező alkotói szabadságát és a költségvetésbe sem fért bele. „35 mm-re forgatunk, aminek elsősorban anyagi vonzatai vannak. Több száz helyen forgatunk, így a költségvetésben spórolni kellett a formátumon, hiszen a 70 mm-es kópia meglehetősen költséges. Emellett praktikai okai is vannak, az Aljas nyolcas egyetlen helyszínen játszódott, de sok mindent nem lehet 70 mm-el csinálni, például zoomolni, amit Tarantino feltétlenül szeretett volna.”

A Volt egyszer egy Hollywood jövő nyáron érkezik a mozikba.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com