Hírek

Az Oscar-díjra nevezett A bohóccal kezdődnek a Brazil Filmnapok

A legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára nevezett A bohóc című dráma bemutatójával nyílik meg pénteken a Brazil Filmnapok programja a budapesti Művész moziban.

A kortárs brazil filmművészet iránt érdeklődő közönség hét alkotást láthat a háromnapos vetítéssorozat keretében. A vetítések ingyenesek, a filmeket eredeti nyelven angol felirattal és magyar hangalámondással mutatják be – tájékoztatta az MTI-t a filmnapokat szervező Brazil Nagykövetség.

A bohóc rendezője, Selton Mello a forgatókönyvet is jegyzi, valamint a cirkuszi világban játszódó film címszerepét is alakítja. A rendezőként második nagyjátékfilmjével jelentkező Mello a drámában egy egzisztenciális válságba került bohócot játszik, aki úgy érzi, el kell hagynia a társulatot, hogy magára találjon. Brazília idén ezt a produkciót nevezte a legjobb idegen nyelvű Oscar-díjért folyó versengés nemzetközi mezőnyébe. A filmet a közönség a szombati vetítésen láthatja.

A pénteki programban A láthatatlan nő című vígjáték és a Titkos játékok című thriller szerepel. Roberto Gervitz, a Titkos játékok rendezője a filmmel 2006-ban elnyerte a legjobb rendező díját a Belgiumi Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az évszázad legnagyobb bankrablásáról szól a Bankrablás című, szombaton bemutatásra kerülő akciófilm. A produkciót a fortalezai Központi Bank kirablása ihlette, amelynek során több mint 160 millió brazil reál tűnt el. A rablást a legrafináltabb brazil bűntények között tartják számon, és sok körülménye máig sem ismert. A fikciós feldolgozás ezekre is megpróbál választ adni.

A Berlinale versenyprogramjában is vetítették néhány éve Az év, amikor a szüleim nyaralni mentek című drámát, amelyet vasárnap láthat a Filmnapok közönsége. Az 1970-ben játszódó alkotás a diktatúra korszakát idézi fel egy 12 éves, futballrajongó kiskamasz szemszögéből.

Két fesztiváldíjas film, A sztár és a halálmanó, valamint a Gyomor című gasztronómiai dráma szintén a brazil vetítéssorozat utolsó napján tekinthető meg a Művészben. A sztár és a halálmanó egy 16 éves fiú története, aki egy vidéki városban él, és csak interneten keresztül tartja a kapcsolatot a külvilággal. A brazil-olasz koprodukcióban forgatott Gyomor pedig a jobb élet reményében vidékről a nagyvárosba költöző férfiról szól, akiről kiderül, hogy különleges szakácstehetség.

A Brazil Filmnapok programjáról a Művész Mozi oldalán találhatók további részletek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com