Hírek

Az Oscar-gálán nem lesz kötelező a maszk (legalábbis a kamerák előtt)

Vasárnap érkezik az Oscar-díjátadó, de a szép arcokat nem fogják maszkokkal elcsúfítani.

Amíg a kamerák forognak, nem kell maszkot viselnie a jelenlévőknek a vasárnapi Oscar-gálán – tudta meg a Variety. Azonban amint leáll az élő forgatás, a maszkok visszakerülnek – a reklámszünetekben például fel kell venni őket, derült ki a szervezők Zoom meetingjén.

A hőmérsékletmérés (érkezéskor) azonban kötelező lesz, csakúgy, mint legalább három negatív COVID teszt a ceremóniát megelőző napokból.

A jogi lehetőséget erre az teremti meg, hogy a gálát tévé- illetve filmforgatásként kategorizálták, ilyen produkciók számára pedig nincs kötelező maszkviselés előírva (logikusan).

A közönség legfeljebb 170 főből áll majd. A meghívottak egy előre rögzített rotációs rend alapján érkeznek és távoznak a ceremónia alatt. A vörös szőnyeg szekció rövidebb lesz a szokásosnál, mindössze három fotóriporter lesz jelen és csak néhány nagy sajtóterméké kapott interjúengedélyt; az interjúkat pedig legalább kétméteres távolságból kell megejteni.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com