Hírek

Az Oscar nem vált Zoomra: csak azért is megtartják személyes jelenléttel

Kérdés, hányan férnek majd be a Dolby színházba, és mi lesz a legöregebb jelöltekkel.

„In-person telecast” formájában, azaz a résztvevők személyes jelenlétével zajlik majd le a 2021-es Oscar-gála – értesült a Variety egy akadémiai belső forrástól.

A gálát április 25-én tartják majd, abban bízva, hogy talán több mozi nyithat ki addigra, így több film lesz képes eleget tenni a jelölés feltételeinek (és bizonyára az sem árt, hogy a filmek kihasználhatják majd az Oscar nyújtotta extra publicitást).

A Los Angeles-i Dolby Theatre 3.400 főt fogadhat be; kérdés tehát, hogy a biztonságos távolságtartás szabályai mellett hány résztvevője lehet az élő Oscar-gálának, ha akkor még mindig él a járványveszély (márpedig minden jel erre mutat). A Filmakadémia nemrég bejárást tartott a színházban, hogy felmérjék a lehetőségeket.

Az is nagy kérdés, hogy a legöregebb jelölteket vajon hogyan tudják biztonságban tartani – esetleg nem mindegyik jelölt lesz személyesen jelen? A Variety megjegyzi: Anthony Hopkins 82 éves; Ellen Burstyn 88; Sophia Loren 86; Meryl Streep 71; David Strathairn 72 és Yuh-Jung Youn 73 éves.

Az Oscar példája talán bátorítja a többi díjátadót is. A Golden Globe gála (február 28.) szintén élő lesz, a Critics Choice (március 7.) és a SAG (március 14.) egyelőre mérlegeli a lehetőségeket, a BAFTA-ról még nem tudni.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com