Hírek

Az új Bond-film rendezője: Cary Joji Fukunaga

Megvan a 25. James Bond film rendezője: Cary Joji Fukunaga, a Beasts of No Nation és a True Detective alkotója.

A 25. James Bond film producerei most jelentették be: Cary Joji Fukunagát választották rendezőnek – írta meg a Variety. A forgatás jövő márciusban kezdődik, a kitűzött premierdátum pedig 2020. február 14.

Fukunaga a Beasts of No Nation című háborús filmmel vált ismertté. A film egy fiktív polgárháború rémségeit mutatja be egy gyerekkatona, Agu szemszögéből (írtuk a 2016-os Oscar-lista nagy kimaradóiról szóló összeállításunkban); Velencében Marcello Mastroianni díjat nyert, Idris Elba pedig az amerikai filmszínész-szövetség díját nyerte el mellékszerepéért. Fukunaga rendezte a True Detective (A törvény nevében) első évadát is és Emmyt nyert érte.

Fukunaga elődje Danny Boyle volt a projektben. Boyle „kreatív nézetkülönbségek” miatt hagyta ott a filmet egy hónappal ezelőtt (de a film egyelőre az ő tervei és karakterei alapján készül). Az új rendező személyét hosszas találgatás előzte meg, egyrészt mivel a Bond-sorozat egy részének vezénylése jelentős presztízs bárki számára, másrészt mivel a rendezővel szemben az az elvárás, hogy frissítsen is az amúgy erősen formulaszerű sorozaton.

A főszereplő továbbra is Daniel Craig marad.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com