Hírek

Az új James Bond bármilyen bőrszínű lehet, de nő nem – nyilatkozta a széria producere

James Bond filmzenekoncert

Nem úgy tűnik, hogy valaha is nő fogja játszani James Bond karakterét, az etnikai variációktól azonban nem zárkóznak el a producerek.

„Nem izgat túlzottan, hogy egy férfi karaktert egy nő játsszon el” – nyilatkozta Barbara Broccoli a Variety-nek. Majd hozzátette: „A bőrének bármilyen színe lehete, de a neme férfi marad.” Úgy tűnik, ezzel hosszú időre le is zárult a vita az ikonikus brit kém neme körül.

Mint az több éve ismert, Daniel Craig a Nincs idő meghalni (No Time to Die) c. filmben játssza el utoljára a figurát, így már egészen régóta zajlik az ötletelés annak kapcsán, hogy ki lesz az új James Bond.

Női nevek is felmerültek, többek között Priyanka Chopra és Naomie Harris nevét dobták be, de Gillian Anderson, Angelina Jolie, Emilia Clarke, Elizabeth Banks és Emily Blunt is kifejtette, érdekelné őket a karakter.

Daniel Craig felesége, Rachel Weisz azonban azt nyilatkozta: egyetért Broccolival abban, hogy a nők inkább teremtsék meg a saját történeteiket.

A kedélyeket az is lehűtötte, hogy a producerek egyelőre neki sem álltak a következő filmnek, jelenleg teljesen leköti őket a 250 millió dolláros, gigaköltségvetésű új rész promóciója. A Cary Joji Fukunga által rendezett, részben Phoebe Waller-Bridge által írt új epizód bemutatója április 8-án lesz világszerte. Nemrégiben az is kiderült, hogy a Nincs idő meghalni betétdalát Billie Eilish énekli majd.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..