Hírek

Az új Mortal Kombat-film megtalálta a Sub-Zeróját

A James Wan produceri felügyelete alatt készülő Mortal Kombatot eddig az ismeretlenség leple ölelte körül, ami most, ha egy pillanatra is, de fellibbent. Noha a sárga ruhás nindzsa, Scorpion a széria ikonja, mégsem róla, hanem örök ellenfeléről, Sub-Zeróról derült ki, ki fogja alakítani.

Ha verekedős játékra kell gondolni, az első néhány tippünkben biztos benne lesz a Mortal Kombat-széria. A legelső darabja még játéktermi gépekre jelent meg 1992-ben, és különleges motion capture-technikával készült el: a játék szereplőit valódi statiszták alakították, a róluk készült felvételeket pedig digitalizálták. A Mortal Kombat hatalmas sikert aratott. 1995-ben a Resident Evilt (itthon: A Kaptár) is adaptáló Paul W. S. Anderson rendezett belőle egy viszonylag önazonos filmet, amit két évvel később egy jóval lagymatagabban fogadott folytatás követett.

A Mortal Kombat sosem tűnt el a videójáték-iparból, az utóbbi években pedig újra nagyon népszerű lett. Idén áprilisban jelent meg a sorozat legújabb darabja, pénzügyileg a széria legjobb nyitását produkálva. Nem csoda hát, ha a filmesek is ismét kacsintgatni kezdtek a franchise felé. James Wan, aki leginkább horrorfilmekkel szerzett nevet magának, fantáziát látott a Mortal Kombatban – ami valószínűleg nem is válik hátrányára a horrorisztikus kivégzéseiről ismert sorozatnak.

Eddig a 2021-es premierdátumot ismertük csak

az évek óta tervezési fázisban lévő, új adaptációról, valamint azt, hogy az elsőfilmes Simon McQuoid rendezi. A The Hollywood Reporter azonban friss infókkal lepte meg a várakozó rajongókat: megvan Sub-Zero alakítója. Méghozzá nem is akárki, hanem Joe Taslim.

Taslim, aki tagja az indonéz nemzeti dzsúdócsapatnak is, gyakorlott harcművész a vásznon is. Első szerepe A rajtaütésben volt, de szerepelt még a Halálos iramban 6-ban, a netflixes The Night Comes For Usban vagy a Warriorban is. Sub-Zero a játéksorozat első része óta állandó szereplő, nindzsa, aki képes uralni a jeget – a széria legutóbbi részében már a klánja nagymestere.

Más színészek kilétét továbbra is homály fedi, ahogy azt is, hogy a Mortal Kombat bajnokainak népes táborából egyáltalán ki teheti tiszteletét az adaptációban. Az azonban bizonyos, hogy egy olyan gyakorlott „verekedő”, mint Joe Taslim, nagyszerű választás a filmbe.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya