Hírek

Az új Mortal Kombat-film megtalálta a Sub-Zeróját

A James Wan produceri felügyelete alatt készülő Mortal Kombatot eddig az ismeretlenség leple ölelte körül, ami most, ha egy pillanatra is, de fellibbent. Noha a sárga ruhás nindzsa, Scorpion a széria ikonja, mégsem róla, hanem örök ellenfeléről, Sub-Zeróról derült ki, ki fogja alakítani.

Ha verekedős játékra kell gondolni, az első néhány tippünkben biztos benne lesz a Mortal Kombat-széria. A legelső darabja még játéktermi gépekre jelent meg 1992-ben, és különleges motion capture-technikával készült el: a játék szereplőit valódi statiszták alakították, a róluk készült felvételeket pedig digitalizálták. A Mortal Kombat hatalmas sikert aratott. 1995-ben a Resident Evilt (itthon: A Kaptár) is adaptáló Paul W. S. Anderson rendezett belőle egy viszonylag önazonos filmet, amit két évvel később egy jóval lagymatagabban fogadott folytatás követett.

A Mortal Kombat sosem tűnt el a videójáték-iparból, az utóbbi években pedig újra nagyon népszerű lett. Idén áprilisban jelent meg a sorozat legújabb darabja, pénzügyileg a széria legjobb nyitását produkálva. Nem csoda hát, ha a filmesek is ismét kacsintgatni kezdtek a franchise felé. James Wan, aki leginkább horrorfilmekkel szerzett nevet magának, fantáziát látott a Mortal Kombatban – ami valószínűleg nem is válik hátrányára a horrorisztikus kivégzéseiről ismert sorozatnak.

Eddig a 2021-es premierdátumot ismertük csak

az évek óta tervezési fázisban lévő, új adaptációról, valamint azt, hogy az elsőfilmes Simon McQuoid rendezi. A The Hollywood Reporter azonban friss infókkal lepte meg a várakozó rajongókat: megvan Sub-Zero alakítója. Méghozzá nem is akárki, hanem Joe Taslim.

Taslim, aki tagja az indonéz nemzeti dzsúdócsapatnak is, gyakorlott harcművész a vásznon is. Első szerepe A rajtaütésben volt, de szerepelt még a Halálos iramban 6-ban, a netflixes The Night Comes For Usban vagy a Warriorban is. Sub-Zero a játéksorozat első része óta állandó szereplő, nindzsa, aki képes uralni a jeget – a széria legutóbbi részében már a klánja nagymestere.

Más színészek kilétét továbbra is homály fedi, ahogy azt is, hogy a Mortal Kombat bajnokainak népes táborából egyáltalán ki teheti tiszteletét az adaptációban. Az azonban bizonyos, hogy egy olyan gyakorlott „verekedő”, mint Joe Taslim, nagyszerű választás a filmbe.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com