Hírek

Az új Setét Torony adaptáció elnyerte King jóváhagyását

A setét torony

Mike Flanagan rendezi A Setét Torony új verzióját, Stephen King pedig áldását adta rá.

A horrorfilmjeiről és tévésorozatairól ismert Mike Flanagan (Oculus, Midnight Mass) kapcsán a múlt évben röppent fel a hír, miszerint megkapta Stephen King A Setét Torony c. könyvsorozatának adaptációját. A terv most magától Stephen Kingtől is elnyerte az elismerést – írja a Collider.

Egy lelkes rajongó a Twitteren éppen arra buzdította Flanagant és az Amazon stúdiót, hogy csakugyan valósítsák meg a sorozatot, amikor (a Twitteren igen aktív) King is bekapcsolódott a beszélgetésbe, és egyszerűen csak annyit válaszolt: „A szerző történetesen egyetért”. Nem meglepő, hiszen Flanagan és King között már kiépült a sikeres munkakapcsolat. Közös munkájuk a 2017-es Gerald’s Game c. adaptációval kezdődött; a film kritikai sikere lehetővé tette Flanagan eddigi legnagyobb filmjének, a 2019-es Álom doktornak elkészítését. A Ragyogás folytatása nem teljesített olyan jól a kasszánál, mint remélték, de sokak szerint az elmúlt fél évtized legjobb filmjei közé tartozik. Ezek után Flanagan tökéletes választásnak tűnik a Setét Torony felújítására.

Különösen a 2017-es tragikus filmadaptáció után – ami csak egy „másodvonalbeli mű, amit pusztán fejőstehénnek szánt (a) stúdió” – írtuk róla. A Setét Torony jogai korábban az Amazonnál voltak, de mivel végül egy piloton kívül nem készült konkrét mű a stúdiónál, a felhasználhatóság lejárt. Pedig a könyvsorozat ennél sokkal jobbat érdemel: A Setét Torony lélegzetelállítóan komplex, ambiciózus regényfolyam; Stephen King életművének gerincét adó, három évtizeden át írt történet, ami ötvözi a fantasyt a sci-fi, a horror és a western elemeivel és vadonatúj irányt mutat a műfajban. (A regényekről bővebben itt olvashattok.)

Flanagan elképzelése szerint A Setét Torony sorozat öt évadot és két folytatásfilmet foglal magában. A író-rendező már meg is írta a pilot epizódot. Bár Flanagan nemrég aláírt egy első ajánlattételt lehetővé tévő szerződést az Amazonnal, tervei szerint más stúdióknál is megpróbálja majd értékesíteni a sorozatot.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!