Hírek

Az új Suspiria nem finomkodik

Dario Argento 1977-es horrorja, a Sóhajok, vagy ahogy többen ismerik a Suspiria Luca Guadagnino rendezésében remake-et kap, melynek előzetese már pár hete megtekinthető.  Mostanra azonban az is kiderült, hogy a film R, vagyis Restricted (korlátozott) besorolást kapott, vagyis az amerikai rendszer szerint 17 éves kor alatt csak szülői felügyelettel tekinthető majd meg.

Az indoklás szerint a Sóhajok (Suspiria) kifejezetten erőszakos, véres film, ezenkívül  meztelen testeket és szexualitást tartalmaz. Ez így egy elég általános leírása a tartalomnak, de a szigorú besorolás miatt biztosak lehetünk benne, hogy a film nem finomkodik.

A történet szerint egy amerikai táncos külföldi tanulmányai során egy sötét mágiával megátkozott helyre kerül. De ez mit is jelent? És mennyire sötét a sötét? A Times egyik riportere, Amy Kaufman azt nyilatkozta a filmről, hogy

egészen egyszerűen traumatizálta a film egyik jelenete,

melyben Dakota Johnson, a film főszereplője egy másik nő testét irányítja, miközben táncol. A nő teste pedig szó szerint kettészakad. Mindeközben nyál, vizelet és vér folyik a vásznon, és ezt egyáltalán nem volt egyszerű nézni. Ez egy kemény film lesz.

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com