Hírek

Pálfi György visszatér – Az Úr hangja előzetes

Pálfi György új filmje, Az Úr hangja egy Stanislaw Lem regényen alapuló, modern, sci-fi-szerű, látványos film lesz, melynek első előzetese végre megtekinthető. A film várhatóan decemberben érkezik a mozikba.

Az Úr hangja történetéről annyit tudni, hogy a főhős, a harmincas évei végén járó Péter (Polgár Csaba), egy dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott édesapját. A dokumentumfilm hatására úgy dönt, hogy elmegy Amerikába és megpróbálja felkeresni őt.

A történet nagy része a jelenben játszódik, de dokumentumfilm-bejátszások formájában bemutatnak egy 1970-es években zajló kutatást, amely azzal foglakozott, hogy létezik-e élet a Földön kívül.

A film forgatókönyvét Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György írta, a film operatőre Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmérnök Zányi Tamás, a látványtervező Asztalos Adrienn, a producer Pusztai Ferenc. A stáb a magyarországi helyszínek mellett többek között Ottawában, Las Vegasban és New Yorkban forgat.

Az előzetes alapján, igaz nagyon rövid, egy sajátos képi világú, izgalmas, szerzői alkotásra számíthatunk. Íme az előzetes!

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Nagyítás rovat felelőse. kellermirella@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..