Hírek

A Trónok harca utódja érkezik az HBO GO-ra?

November 4-én, hétfőn indul az HBO GO-n a Philip Pullman bestseller fantasy-trilógiájából készült sorozat, Az Úr sötét anyagai. 

A kalandos fantasy sorozat főhőse egy látszólag egyszerű, hétköznapi, ám bátor kislány egy másik világból. Dafnee Keen – aki korábban a Logan című filmben X-23-asként volt látható – alakítja Lyrát, egy olyan párhuzamos világ lakóját, ahol az embert a lelke egy változó állatka formájában, úgynevezett állatdaimón képében kíséri egész életében.

 

Amikor legjobb barátja eltűnik, Lyra nyomozni kezd, és egy ördögi összeesküvés nyomára bukkan, amelynek szálai a messzi északra vezetnek.

Szokatlan, hogy egy sorozat folytatását már a premierje előtt berendeljék, de ez alkalommal a BBC mégis így döntött, ugyanis a széria forgatása meglehetősen összetett, ami miatt érdemes előre dolgozniuk. Az előzetes ennek megfelelően látványos képi világot ígér. A második évad pedig előreláthatólag valamivel hamarabb érkezik majd a megszokottnál.

A fantasy-kaland sorozat főbb szerepeiben a legutóbb az Az: Második fejezetében látható James McAvoy, Ruth Wilson, Lin-Manuel Miranda, a Hamilton musical írója és rendezője, a Drót révén ismertté vált Clarke Peters és korábban a Trónok harcában Jeor Mormontként felbukkanó James Cosmo alakítják.

Az alapul szolgáló trilógia első kötetéből egyébként 2007-ben már készült egy filmadaptáció Az Arany iránytű címmel Chris Weitz rendezésében.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com