Hírek

Az Urániában vetítik a Metropolitan Egyetem végzőseinek diplomafilmjeit

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezik meg hétfőn a Cinemascope elnevezésű programot, amelyen a Budapesti Metropolitan Egyetem filmes szakjain végzettek diplomamunkáit láthatja a közönség.

A rendezvény célja, hogy az alkotók maguk is láthassák nagy vásznon, moziban, közönség előtt saját diplomamunkáikat – mondta el Sárossy Zsuzsanna, az egyetem művészeti marketingvezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában. Hozzátette: a filmek többségét most láthatja először a közönség.

A rendezvényen két blokkban 16 alkotó nyolc filmje kerül a vászonra, a két blokk között pedig kerekasztal-beszélgetés foglalkozik majd a televíziózás jelenével és jövőjével, illetve bemutatkozik a televíziós műsorkészítő alapszak és a 2017/2018-as tanévben először induló televíziós műsorkészítő mesterszak is. A hagyományos és új formátumokkal, a televíziózás kreatív lehetőségeivel foglalkozó beszélgetést Kepes András egyetemi tanár, író, televíziós műsorkészítő vezeti.

A Cinemascope a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói munkáit bemutató sorozatba illeszkedik, amely az évente megszervezett Animascope elnevezésű animációs esteket és a Média design alapképzés Futuroscope nevű programját is magába foglalja.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..