Hírek

A Netflix átvette az irányítást – kiszálltak Az utolsó léghajlító adaptációjából az eredeti sorozat alkotói

2008-ban ért véget az Avatár: Aang legendája, a sikeres és népszerű animációs sorozat, ám a tízéves évfordulón a Netflix bejelentette: élőszereplős feldolgozást készítenek. A rajongóknak üdvös lehetett a hír, hiszen az eredeti széria két atyja, Michael Dante DiMartino és Bryan Konietzko is az új széria stábját erősítette, és roppant lelkesen vetették bele magukat a munkálatokba. Csakhogy a két alkotó most úgy döntött, kiszáll.

Nem túl jó jel, hogy éppen azok, akiknek szerelemporektje volt az eredeti alkotás, és akikben még bőven volt ötlet és lelkesedés a folytatáshoz, két évvel a Netflix bejelentése után kiszállnak az élőszereplős feldolgozás munkálataiból – írja az IndieWire. DiMartino tegnap, saját honlapján közzétett nyílt levelében adott magyarázatot a döntésre:

„Amikor Bryan és én aláírtuk a projektet 2018-ban, producerként fogtunk hozzá a munkálatokhoz. A Netflix elmondta, hogy tiszteletben tartja az elképzeléseinket, és támogat minket abban, hogy a sorozat a mi saját víziónkat tükrözze. Kifejeztük hálánkat azért, hogy az alkotásban ilyen fontos szerepet kaphattunk. Ennek ellenére a dolgok mégsem úgy zajlottak, ahogy reméltük.”

DiMartino leírta a levélben, hogy végül nem ők hozták meg a döntéseket a sorozatot illetően, a munkálatok tehát nem úgy zajlottak, ahogyan a megállapodás szólt. DiMartino alkotótársával együtt ezért úgy döntött, inkább kilép.  A level alapján úgy tűnik, nem dacból, mint inkább a gyereküknek tekintett eredeti sorozat, illetve az azt készítő alkotók iránti tiszteletből. DiMartino hozzátette a rajongóihoz fordulva: „És ki tudja? Bőven van arra esély, hogy a Netflix adaptációja sikeres lesz. Lehetséges, hogy szeretni fogjátok.

Az viszont biztos, hogy bármi is kerül végül a képernyőre, az nem az lesz, ahogyan Bryan és én elképzeltük, vagy elkészítettük volna.”

Márpedig, ha már feldolgozás, igencsak kíváncsiak lennénk egy, az eredeti szériát kiötlő alkotók adaptációjára. Különösen, hogy az indiai rendező, M. Night Shyamalan már készített egy méltatlan (a rendezőhöz és az alapanyaghoz éppúgy méltatlan) feldolgozást Bryan és DiMartino eredetijéből.

Úgy tűnik tehát, hogy a produkció továbbra is készül a Netflix, a Nickelodeon, Dan Lin és a Rideback csapatával együtt. Csak éppen a(z eredeti sorozatot tekintve) legfontosabb alkotók nélkül.

DiMartino azt is megüzente levelében a rajongóinak, hogy nagyon fontos számára az Avatar, így a mostani búcsú nem jelenti azt, hogy örökre elköszön az univerzum világától és karaktereitől.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya