Hírek

Az utolsó pillanatban visszasötétíti karaktere bőrszínét a Disney

Kisebb botrány tört ki a Rontó Ralph 2 novemberi premierje előtt, miután kiderült, a fekete Tiana hercegnő bőrszíne világosabb, mint volt a korábbi filmben.

Újraanimált bizonyos jeleneteket legújabb filmjében a Disney – adta hírül az Indiewire. Júniusban jelent meg az első előzetes a korábban sikeres Rontó Ralph novemberben moziba kerülő második részéből. A Ralph lezúzza a netet címet viselő második részben megjelenik az afroamerikai Tiana hercegnő, akinek karakterét a stúdió egy korábbi filmben, A hercegnő és a béka című moziban 2009-ben már bemutatta.

Az idei filmben azonban világosabb bőrrel és keskenyebb orral rajzolták meg,

ami sokaknál, különösen a Color of Change nevű kisebbségvédelmi szervezetnél kiverte a biztosítékot.

Augusztusban még úgy tűnt, nem áll kötélnek a stúdió. A Wall Street Journal információi szerint azonban a Disney képviselői találkoztak a 2009-es filmben a karakternek hangot adó színésznővel, Anika Noni Rose-zal és a Color of Change vezetőjével Rashad Robinsonnal. A megbeszélések eredményeképpen a stúdió tehát kötélnek áll, és megváltoztatja a kérdéses jeleneteket. Erről először Robinson nyilatkozott saját Twitter-profiljában.

A filmet az Egyesült Államokban november 21-én, a hálaadáshoz közel mutatják be, nálunk január 19-én kerül a mozikba.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com