Hírek

Végső diadal vagy csendes halál? – Az útvesztő: Halálkúra előzetes

Dylan O’Brien sérülése miatt a tervezettnél jóval később, január végén érkezik a mozikba Az útvesztő: Halálkúra, melyhez befutott a végső előzetes. A titokzatoskodó első előzeteshez képest most hosszabban láthatunk néhány akciójeleneteket, illetve a szereplők közti konfliktusokat is részletezik.

Kérdés ugyanakkor, hogy megtalálja-e közönségét a film: Az útvesztő-sorozat ugyanis 2014-ben indult filmes útjára, ami azt jelenti, hogy az első rész rajongói négy év alatt jó eséllyel már felnőttek. A második rész, a 2015-ös Tűzpróba kevésbé volt sikeres, mint az első, és időközben a túlpörgetett tinidisztópiák is kimentek a divatból, így elég nagy hátrányból indul a Halálkúra.

A James Dashner könyvei alapján készülő széria befejező epizódja mindenesetre ismét komoly próbatétel elé állítja Thomast.

A fiú biztos benne, hogy nem bízhat a Veszettben, hiába bizonygatják, hogy a hazugságok idejének vége, s hogy a fiú és barátai visszakaphatják emlékeiket. Thomas elhatározza, hogy kideríti a Veszett hátsó szándékát. Menekülésük során fejvadászok üldözik őket és egy titkos szervezet is merényletet intéz ellenük.

A filmet az előző részekhez hasonlóan Wes Ball rendezi, Dylan O’Brien mellett pedig az időközben A Karib-tenger kalózaiban is bemutatkozó Kaya Scodelario, Thomas Sangster, Patricia Clarkson, Barry Pepper, Ki Hong Lee és Walton Goggins látható.

Az útvesztő: Halálkúra január 25-től látható a magyar mozikban.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu