Hírek

Azt hitted, ismered A diótörőt? Tévedtél! – Itt a Disney-film előzetese

Tovább dübörög az élőszereplős adaptáció-szekér a Disney háza táján. Ezúttal egy más értelemben vett klasszikus, A diótörő kap hajszálnyit eredetibb feldolgozást. Morgan Freeman, Helen Mirren, Keira Knightley és Mackenzie Foy – itt A diótörő és a négy birodalom előzetese!

Nem nagyon hiszem, hogy van ember a Földön, aki egyszer sem látta A diótörő balettet (ha van, az pótolja!). Tökéletes hangulat, varázslatos történet, megkapó és könnyed zenei motívumok csodaszép kosztümökkel. Egyáltalán nem meglepő hát, hogy erre is rárepült a Disney.

A stúdió szépen lassan kezdi feldolgozni a saját alkotásait, közben pedig olyan klasszikus mesékhez is hozzányúl, mint a Dumas és Hoffman és persze egyben Csajkovszkij által világhírűvé váló történet. Az élőszereplős film előzetese alapján azonban A diótörő és a négy birodalom továbbmegy szimpla adaptációnál. Egy titokzatos és eddig el nem mondott mesét várhatunk az év végén érkező filmtől, amely látványvilágban is maradandót ígér.

A rendezői székekben Lasse Hallströmöt és Joe Johnstont találjuk, a forgatókönyvet pedig Simon Beaufoy és Ashleigh Powell írták E.T.A. Hoffman regénye alapján. A főszerepben a Twilight filmekből ismert Mackenzie Foyt látjuk, mellette pedig feltűnik még Helen Mirren, Keira Knightley, Morgan Freeman, Matthew McFadyen, Richard E. Grant és Jack Whitehall is.

A diótörő és a négy birodalom november legelején kerül a magyar mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com