Hírek

Folytatást követel a stúdió a Nyomd, bébi, nyomdhoz

A rendező, Edgar Wright sem zárkózik el az ötlettől, hogy készüljön második rész a Nyomd, bébi, nyomdhoz.

A Collider azon elmélkedik, hogy mostanáig Edgar Wrigh sosem készített hagyományos értelemben vett folytatást: a Haláli hullák hajnala sikere után újabb zombis film helyett Simon Pegg-gel és Nick Frosttal inkább egy tematikus trilógiát csináltak. A Vaskabátok és a Világvége az első részhez hasonlóan élvezetes lett, de az alkotók azonossága mellett a Cornetto-trilógia karakterei, történetei és stílusa különbözik.

A Baby Driver (azaz a Nyomd, bébi, nyomd) viszont akkora siker lett, hogy a rendező nemrég az Empire podcastjében arról beszélt: a Sony megkérte, hogy fontolja meg egy második rész elkészítését. „Ez egy olyan film, amihez én is el tudnék képzelni egy folytatást, mivel ennél többet is ki lehetne hozni a karakterekből.”

Edgar Wright (balra) és Ansel Elgort a Nyomd, bébi, nyomd forgatásán

Wright ugyanakkor azt mondta, ha készülne is második rész, az teljesen különbözne az elsőtől.

„A legtöbb folytatásban visszamennek a kezdetekhez, hacsak nincs valami, amit elmélyíthetnének az első részhez képest. Szerintem a Baby Driverben lenne ilyen lehetőség, ezért ha készülne második rész, abban megváltoztatnám a főhős bűnhöz való viszonyát: immár nem tanoncként viselkedne.”

Az első részt mi is szerettük. Ti megnéznétek egy folytatást hozzá?

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés