Hírek

Baby Yoda visszatért! – Itt a The Mandalorian 2. évadának előzetese

Megérkezett a The Mandalorian folytatásának előzetese. A Star Wars sorozat 2. évada az elsőnél is jobbnak ígérkezik.

A Star Wars univerzum további kibővítésének egyik legfontosabb alkotása lett a tavaly érkező The Mandalorian. Jon Favreau sorozata nyolc epizóddal nyitott, amely helyenként sötét volt és westernesen lassan csordogált, volt, hogy izgalmas akcióelemekkel operált, és még a humort is több ízben bevetette. Mindet egybevéve is azonban a Pedro Pascal főszereplésével készült alkotás (sokak szerinti) legnagyobb erénye Baby Yoda – aki se nem bébi, se nem Yoda.

Az inkább önálló történetekkel operáló részek szépen és hangulatosan hozták a sci-fi és a western műfaji elemeit, miközben gyönyörű helyszínekre invitálták el a nézőt. Pascal mellett láthattuk Gina Caranót, Nick Nolte-t és Carl Weatherst, sőt még Taika Waititi is a hangját adta a sorozathoz.

A The Mandalorian következő, 2. évadában csatlakozott Pascalhoz Rosario Dawson, Temuera Morrison (Boba Fett szerepében) és Timothy Olyphant is.

A rendezői székben pedig olyan neveket találunk, mint Robert Rodriguez vagy Peyton Reed.

Favreau egy friss nyilatkozatában azt ígérte, hogy az új évad még grandiózusabb lesz; minden nagyobb lesz, emelkednek a tétek, a mandalóri és a gyerek közti kapcsolat pedig olyan irányt vesz, amiről meg van győződve a rendező, hogy tetszik majd a nézőknek. Állítólag a részek is kevésbé különülnek majd el, így egy összefüggőbb történetet láthatunk majd. Az előzetes mindenesetre nagyon jól néz ki.

A The Mandalorian október 30-án érkezik a Disney+ kínálatába.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya