Hírek

Alig került mozikba a harmadik rész, már tervezik a Bad Boys 4-et

Sok év után itt a Bad Boys 3, de lehet nem kell ennyit várni a negyedik részre.

Még csak a hétvégén mutatták be a Bad Boys hosszú szünet után érkező harmadik részét, máris igény mutatkozik a Sony felől egy folytatás készítésére. A Deadline beszámolója szerint

a Mindörökké rosszfiúk írója, Chris Bremner már csatlakozott is a projekthez.

Bremnernek a Bad Boys harmadik része volt az első írói kreditje, pontosabban csak társírói. Peter Craig és Joe Carnahan is a forgatókönyvírók stábját erősítette. Előbbi az Éhezők viadala utolsó dupla részének és a július 16-án érkező Top Gun: Mavericknek is társírója. Arról egyelőre nincs hír, hogy ők is visszatérnének-e egy esetleges negyedik részhez.

Többet nem tudni a még gyerekcipőben botorkáló „húzzunk le még egy bőrt erről az állatról is” filmtervről, de Martin Lawrence és Will Smith nélkül szinte elképzelhetetlen lenne egy Bad Boys film. A színészpáros már harmadjára vállalták a rosszfiúk szerepét a most hétvégén nyitó moziban, ami nem lett a kritikusok kedvence.

Anyagilag mindenesetre a vártnál is jobban teljesít Smith és Lawrence filmje.

Az USA-ban 4 nap alatt 68 millió dollárt kaszált a stúdió a harmadik résszel, ez pedig jócskán túlteljesíti a várt 40 milliós bevételt. Ami még inkább figyelemre méltó, hogy a még Michael Bay rendezte második rész is csupán 46,5 milliót hozott a konyhára az első hétvégén. A stúdió valószínűleg ennek hatására kezdte el azonnal a tárgyalásokat a negyedik részről.

Már több buddy movie műfajához tartozó film is elővette a visszavonulás témáját: Halálos fegyver. Ugyanezt teszi a Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk 17 évvel a második rész után. Ha megvalósul a negyedik rész, az is kérdés, hogy ez a történet milyen újabb fordulatot vehet.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés