Hírek

Simlis Jackman – Bad Education előzetes

Romlott oktatás (Bad Education)

Az amerikai iskolarendszer egyik legnagyobb sikkasztási botrányáról készül film. A Bad Education az HBO-n jelenik meg.

Hugh Jackman a főszereplője a Bad Education című filmnek, melyet a színész egyik legújabb zseniális munkájának tartanak. Egy karizmatikus felügyelőt játszik, aki a Long Island-i körzetben igyekszik felvirágoztatni a környék iskoláit. A polgárok és a gyerekek egyaránt kedvelik, egy újságírógyakornok (Geraldine Viswanathan, a Csodatévők főszereplője) azonban alapos kutatómunkát végez a fickó körül és csúnya csalások nyomaira bukkan. Innentől indul omlásnak a kártyavár.

Jackman számára nem ismeretlen a köztiszteletben álló, majd orbitálisat bukó figurák eljátszása.

Nemrég Jason Reitman filmjében, az Így ne legyél elnökben alakított megnyerő államfőaspiránst, aki csalfa szexuális élete miatt inthetett búcsút a Fehér Háznak.

https://www.youtube.com/watch?v=3rcDuELz3Ak

Az HBO 20 millió dollárt perkált ki a Bad Education jogaiért, mely a 2019-es Toronto Nemzetközi Filmfesztiválon debütált. A filmben megjelenik még Allison Janney és Ray Romano is. A rendezői székben pedig a Telivérek című bizarr drámát készítő Cory Finley ült.

A Bad Education bemutatója április 25-re esik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya