Hírek

Into the Badlands: az első évad két percben!

Kultúrák, kelet és nyugat találkoznak az AMC Into the Badlands sorozatában: a rajongók és az újoncok kedvéért a teljes első évadot összefoglalja ez a kisfilm.

Az Into the Badlands című harcművészeti sorozat a jövőben játszódik, Badlands vidékén, amely területen több rivális báró osztozik. Ők ellenőrzik a mindennapi élethez szükséges feltételeket, és támaszkodnak saját lojális hadseregükre, a clipper nevű harcosokra. Ebben a képzeletbeli, futurisztikus világban betiltották a lőfegyvereket. Az egyetlen „fegyver” a harcművészet, azaz a puszta kezek, a lábak és a kardok maradtak.

A történet ismerős lehet, mert alapja egy klasszikus kínai mese, a Nyugati utazás. Ebben a kínai mesében a majomkirály elhozza Indiából Kínába a buddhizmust. Az Into the Badlands csak lazán mozog a kínai eredet mentén – a sorozatban a harc mellett lesz science-fiction, hősök szupererővel, és mindez drámai történetbe kerül. Az egyik főszereplő Daniel Wu, Hong Kongban élő kínai-amerikai színész, aki a legkülönbözőbb kung-fu stílusok mestere.

Az Into the Badlands akciójeleneti sokszor 3 percesek és igazán látványosak lesznek; a kemény küzdelmet azonban a kung-fu spiritualitásával ötvözi a sorozat – emiatt lesz autentikus, de fogalmazhatunk úgy is, hogy ettől fér el a gondolkodó ember szobájában is az Into the Badlands – írja az AMC.

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya