Hírek

A Dűne kapta a legtöbb BAFTA-jelölést, íme a jelöltek listája

Denis Villenueve epikus scif-ije 11 jelölést szerzett.

A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) nyilvánosságra hozta az idei jelöltjeit. Két éve a szervezetet sok kritika érte, amiért nem elég sokszínűek a jelöltjeik, ezért átfogó szabályokat vezettek be, hogy nagyobb legyen a diverzitás. Azóta rengeteg meglepetés szerepel a jelöltlistán, ezúttal is fontos kategóriákban borult a papírforma.

A legjobb rendező kategóriában három női alkotó szerzett jelölést,

Jane Campion mellett a Velencei és Cannes-i filmfesztivál francia győztesei Audrey Diwan (Happening) és Julia Ducournau (Titán) kaptak jelölést.

Idén a legtöbb jelölést, szám szerint 11-et Denis Villenueve sci-fije, a Dűne kapta, amit Campion westernje, A kutya karmai közt követ 8 nominációval. Mindkét filmet jelölték a legjobb film díjra, mellettük Adam McKay Ne nézz fel! című szatírája, Paul Thomas Anderson önéletrajzi ihletésű hangout movie-ja, a Licorice Pizza valamint Kenneth Branagh gyerekkori élményein alapuló így jöttem filmje, a Belfast versenyez a fődíjért.

A legjobb nem angol nyelvű alkotások között nem találunk magyar filmet, azonban a legjobb látványtervező kategóriában Sipos Zsuzsannát is jelölték a Dűnéért.

A teljes listát IDE kattintva tudjátok böngészni.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!