Hírek

Bajban a Han Solo-film: kirúgták a rendezőket

Han Solo A jedi visszatérben (George Lucas, 1983)
Han Solo A jedi visszatérben (George Lucas, 1983)

Csaknem kész a Han Solo-film forgatása, mégis távozik a humoros alkotásaival híressé vált rendezőpáros. A várva várt új Star Wars-történet ezzel bajba kerülhet.

Phil Lord és Chris Miller, az egyelőre cím nélküli Han Solo-film rendezői elveszítették munkájukat a producerekkel vívott háború miatt – írja a Variety. Az új rendező személyéről még semmit sem tudni, pedig a forgatás már igen előrehaladott állapotban van.

A rendezőpáros a 21 Jump Street és A Lego-kaland megalkotásával tett szert akkora hírnévre, hogy meghívják őket a Star Wars univerzum egyik legizgalmasabb része, a jövőre érkező Han Solo-film rendezésére. Mindkét alkotás humoros és laza film lett, A Lego-kalandot pedig általános kritikai és közönségsiker fogadta, főleg elmés rendezése miatt. Mivel egy Han Solo-film szükségszerűen különbözne az epikus Star Wars-fősodor és a drámai Zsivány Egyes hangnemétől, a páros okos választásnak tűnt.

A döntés oka ezúttal állítólag csakugyan „kreatív nézetkülönbség” volt. Bár Hollywoodban előszeretettel használják ilyenkor a „creative differences” indokot mindenféle problémák leplezésére, most valóban erről volt szó a forgatást ismerő források szerint: Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezetője (George Lucas kijelölt utódja) és Lawrence Kasdan executive producer állítólag nem nézte jól szemmel Lord és Miller stílusát. A rendezőpáros megengedte a forgatókönyvtől való eltérést és bátorította az improvizációt, a film hangnemét pedig olyan komolytalanra vették, ami Kennedy és Kasdan szerint nem egyezett a Star Wars házi szabályaival.

A még cím nélküli Han Solo spinoff szokatlanul későn, a forgatás negyedik hónapjában veszítette el rendezőit. Bárki is folytatja a gyártást, annak pár heti rendes forgatással, öt heti, nyárra tervezett pótforgatással és az utómunkákkal kell beérnie, hacsak a stúdió nem vállal újabb költséges újraforgatásokat és kiegészítéseket. Kérdés, hogy az elküldött rendezőpáros jeleneteiből mennyit használhat majd fel az új direktor: ha csakugyan alapvető hangnembeli problémák vannak velük, a film még nagyobb bajba is kerülhet.

Egyes pletykák szerint a Lucasfilm Ron Howardot (Apollo 13, A Da Vinci-kód), esetleg Joe Johnstont (Jumanji, Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) szemelte ki a film új rendezőjeként, de ezt az információt még senki sem erősítette meg – írja a Variety. Mi pedig kíváncsian várjuk, végül is hány rendező milyen módon lesz feltüntetve a 2018 decemberében vászonra kerülő Star Wars filmben.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com