Hírek

Bájosan különc lesz az új magyar ufós film – Űrpiknik előzetes

Walters Lili, Takáts Zalán, Árpa Attila és Zalatnay Sarolta főszereplésével érkezik Badits Ákos első nagyjátékfilmje. Az Űrpiknik egy kellemesen bizarr sci-fi vígjátéknak ígérkezik az előzetes alapján.


Hirdetés

Újabb különleges hazai alkotás a láthatáron! Még 2019-ben írtuk meg, hogy Badits Ákos filmterve is azok között volt, amiket támogat a Filmalap. A 81 millió forinttal megsegített Űrpikniket egy humoros elemekkel tarkított sci-fiként harangozták be, amely egy űrlény és egy földbéli lány furcsa barátságáról szól majd.

Most, két évvel később pedig már kész is a film. Az első előzetes pedig maradéktalanul beváltotta a Badits első nagyjátékfilmjéhez fűzött reményeket.

Walters Lili egy magának való egyetemista lányt alakít a darabban, aki olyannyira nem találja helyét a Földön, hogy ki is küld egy jelet az űrbe. Azzal azonban nem számol, hogy ezt a jelet egy szintén magányos ufó be is veszi majd. Egy olyan ráadásul, aki teljesen odáig van Zalatnay Saroltáért. Így alakul, hogy Panna és az űrlény Fiú (Takáts Zalán) egy varázslatosan kalandos estét töltenek el együtt Budapesten.

A történetnek azonban itt nincs vége. Az űrből ugyanis érkezik egy másik figura is, az ősz hajú Árpa Attila, aki visszavinné a Fiút oda, ahova szerinte való.

Badits Ákos több kiváló rövidfilm után (Édes otthon, Boglárka) jelentkezik első egészestét filmjével. A fiatal rendező ráadásul a forgatókönyv írását is magára vállalta. Az operatőri munkálatokért pedig Balázs István Balázs felelt.

A film nemcsak hangulata, látványvilága és mondanivalója miatt lesz érdemes a figyelmünkre, de közel 20 év után ismét képernyőre ülteti majd Zalatnay Saroltát.

Akinek a Nem várok holnapig című dala stílusosan öleli körül a most megjelent előzetest. A filmben szerepel még Varga Veronika, Rainer-Micsinyei Nóra és Lengyel Benjámin is.

Az Űrpiknik július 1-től látható majd a hazai mozikban. A film a Proton Cinema gyártásában készült el, a forgalmazója pedig a Mozinet lesz.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés