Hírek

Bakeliten hasít a Liza, a rókatündér zenéje

Liza, a rókatündér

liza_soundtrackTomy Tani dalait stílszerűen végre vinyl lemezen is meghallathatjuk, kézbe vehetjük. Dance, Dance Have a Good Time! 

A magyar zenetörténet első magyar-japán surf rock filmzenéje a számos nemzetközi díjat besöpört Liza, a rókatündér c. film eredeti betétdalaiból áll. A zeneszerző Erik Sumo, alias Tövisházi Ambrus rengeteg ázsiai popzenét hallgatott meg a ’60-as évekből, hogy elérjék a korszak jellegzetes beat hangzását. A hangszerelésnél és a felvételnél is külön figyelmet szenteltek annak, hogy csak korhű technikát használjanak: Neumann mikrofonokat, Ludwig dobfelszerelést és a gitárhangzást is ehhez igazították. Így bátran mondhatjuk, hogy akár Japánban is felvehették volna az anyagot, ötven évvel ezelőtt.

Ennek megfelelően a Budabeats kiadó nem hagyhatta, hogy pusztán mp3 fájlok formájában maradjon fenn az utókor számára a Liza zenéje. A kiválasztott négy szám tehát méltó módon vinyl lemezen jelenik meg. A Dance, Dance Have A Good Time és a Doki Doki pörgős surf rock számok az A oldalon, míg a B oldalon Liza (Balsai Mónika) énekével megtoldott Forever (My Love) ballada és a szintis funk bomba, a Funky Booeeiing hallható.

 

Előadó: Erik Sumo & the Fox Fairies

Cím: Liza, the Fox Fairy

Megjelenés dátuma: 2015. December 14.

Kiadó: Budabeats

Kat. szám: BUBE-028

Formátum: 7” vinyl

URL: https://budabeats.bandcamp.com/album/liza-the-fox-fairy-7

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com