Hírek

Bankot rabolni egy zombi apokalipszis közepén – A halottak hadserege előzetes

Megérkezett az első előzetes Zack Snyder zombis Netflix filmjéhez. A halottak hadserege egy heist-sztorival ötvözi az élőhalottas tematikát. Főszerepben Dave Bautista és Matthias Schweighöfer.

Zombikból sosem elég; főleg ha Az acélember, a 300 és a Watchmen: Az őrzők rendezője vezeti a produkciót. Zack Snyder újabb nagy dobása egy pörgős zombis-akciófilm lett, amely most megkapta az első teaser trailert.

A halottak hadserege ráadásul fordít kicsit a megszokott formulán: az élőholtak árasztotta világban egy csapat zsoldos katona éppen a történelem legnagyobb rablására készül.

Azaz a zombi tematika itt éppen a népszerű heist vonallal egészül ki. A főhősöknek egy zombikkal hemzsegő lezárt területen kell átjutniuk ahhoz, hogy elérjenek egy bankhoz. A rizikó hatalmas ugyan, ha azonban sikerrel járnak, végtelenül gazdagok lesznek.

Az alkotás forgatókönyvét is Snyder jegyzi két másik író oldalán: Joby Harold és Shay Hatten kollaborációjával született meg a film. Egyikük sem zöldfülű, ha akcióról van szó, hiszen mindketten dolgoztak a John Wick: 3. felvonáson – Parabellum, Harold pedig korábban az Arthur király: A kard legendája forgatókönyvét írta. Mostanában pedig nem mellesleg az Obi-Wan Kenobi sorozaton dolgozik.

A halottak hadseregét vezető Dave Bautista mellett szerepel a filmben Matthias Schweighöfer, Hiroyuki Sanada, Ella Purnell, Garret Dillahunt, Michael Cassidy, Ana de la Reguera és Samantha Win.

A halottak hadserege május 21-én kerül fel a Netflix kínálatába.

Persze nem ez az egyetlen Zack Snyder-darab, amely a közeljövőben elénk kerül. Kevesebb mint 3 hét ugyanis és érkezik a Zack Snyder: Az Igazság Ligája, azaz a Snyder Cut. A 2017-es DC szuperhős filmet a rendező anno személyes okok miatt nem tudta befejezni, azóta pedig rajongók tömege kíváncsi arra, milyen is lett volna az eredetileg elképzelt alkotás. Most az HBO jóvoltából megtudhatjuk.

A sötétebb tónust és új Jokeres jelenetet ígérő 4 órás film március 18-án kerül itthon az HBO Go-ra, máshol pedig az HBO Max-ra. Az újravágott film előzetesét itt találjátok.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés