Hírek

Barátokból riválisok – Az utolsó párbaj előzetes

Az-utolsó-párbaj-Adam-Driver

Gigászok csatáját ígéri Az utolsó párbaj előzetese, ahogy Adam Driver és Matt Damon egymásnak feszülnek Ridley Scott új történelmi filmjében.

Megérkezett az első előzetes Ridley Scott sztárokkal kitömött történelmi filmjéhez. Az utolsó párbaj nem fukarkodik az árulással, bosszúval és persze látványos lovagi ütközetekkel a 14. századi Franciaországban.

A megtörtént eseményeken alapuló Az utolsó párbaj Jean de Carrouges (Matt Damon) és Jacques Le Gris (Adam Driver) barátságát állítja középpontba,

ami pillanatok alatt szertefoszlani látszik. Carrouges feleségét, Marguerite-et (Jodie Comer) Le Gris megtámadja, legalábbis a nő ezt állítja. Carrouges bajvívás útján kívánja megvédeni felesége becsületét barátjával szemben. A harcot azonban csak egyikük élheti túl.

A filmben feltűnik még Ben Affleck is Pierre d’Alençon gróf szerepében. A film forgatókönyve Eric Jager Az utolsó párbaj: Bűn, botrány és bajvívás igaz története a középkori Franciaországban (The Last Duel: A True Story of Crime, Scandal, and Trial by Combat in Medieval France) című könyve alapján készült. A forgatókönyvet Affleck, Damon és Nicole Holofcener írták. Ben Affleck és Matt Damon kollaborációja bizakodásra adhat okot, hiszen közösen írták a karrierjüket beindító Good Will Huntingot is.

„A filmmel egy olyan hősnő történetét szerettük volna elmondani, akiről a legtöbben nem is hallottak. Csodáltuk Marguerite bátorságát és elszántságát. Úgy éreztük ezt a történetet el kell mondani, a dráma legalább annyira rabul ejti majd a nézőket, ahogy minket, írókat is megmozgatott” – fogalmaznak közleményükben az írók a Collider cikkében. „Úgy döntöttünk, hogy több szereplő szemszögéből meséljük a történetet, hogy megvizsgáljuk az változatlan állítást, sokszor több ember, akik ugyanazt az eseményt éli át, teljesen máshogy számol be róla, azonban csak egyetlen igazság létezik.”

Az utolsó párbaj a valóság megismerhetetlenségén túl nagyszabású csatajeleneteket is ígér, és az előzetes alapján van miért várnunk a mozis premiert. A Forum Hungary jóvoltából október 14-én a hazai mozikban is jegyet válthatunk az Alien rendezőjének új történelmi filmjére.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.