Hírek

Baromi sok pénzt hozott az új Halloween

David Gordon Green Halloween című filmje figyelmen kívül hagyja az 1978 óta érkezett folytatásokat és 40 évvel később veszi fel a fonalat. A fonal végén pedig dollármilliókat találunk.

Mindössze 10 millióból készült a Blumhouse Productions filmje, mely a Halloween szériát lezárja. Jamie Lee Curtist még magának Jake Gyllenhaalnak kellett meggyőznie a főszerepre, de mennyire megérte. A közönség szereti, a kritikusok is elismerik és a pénztáraknál is fogynak rá a jegyek – csak mi nem szerettük igazán. Már csak az a kérdés, hogy a siker láttán a Blumhouse nem kezd-e agyalni egy lehetséges folytatáson – vagy más szebb napokat megélt horrorszériát felvásárolni és hasonló, lezáró filmeket gyártani nekik.

Laurie Strode és Michael Myers visszatérése azonban nem az egyetlen történet volt, ami érdekelte a publikumot.

A Csillag születikre továbbra is váltják a jegyeket az emberek: terjed a film híre, és ez látszik a számokon is. Jelenleg világszerte 201 millió dolláros bevételnél tart Lady Gaga és Bradley Cooper közös filmje.

Csillag születik

Vannak filmek, amik korántsem örülhetnek ennyire. Ilyen például Damien Chazelle Az első ember című alkotása Neil Armstrongról és a Holdra szállásról. Az 59 millióból készült film egyelőre csak 30-at hozott Amerikában két hét alatt – világszerte is csak 55-öt. Vajon Ryan Gosling faarcára unt rá a nép, vagy nem tartottak érdekesnek egy olyan történetet, aminek már 50 éve tudjuk, mi a kimenetele? A számok azt is jelzik, hogy Chazelle még nem sztárrendező: neve alapján nem megy be több ember, inkább a téma érdekli őket.

Másik szomorú sztorink szintén bukás lett: a Húzós éjszaka az El Royale-ban egyáltalán nem érdekelte az embereket. Nehéz is becsábítani a nézőket, ha nem tudják, milyen sztorit látnak majd, így Drew Goddard (Ház az erdő mélyén) rejtélyes produkciója padlót fogott. A 32 milliós film eddig összesen 21-et hozott vissza.

Húzós éjszaka az El Royale-ban

A jövő hétvége még közelebb visz minket Halloween ünnepéhez, így biztosan emelkednek a számok az ünnepről elnevezett filmnél, illetve a Libabőr 2: Hullajó Halloweennél – de akár még a majdnem ebbe a körbe tartozó Venom is újra népszerű lehet. Emellett érkezik még Amerikába a nálunk már bemutatott Johnny English újra lecsap, valamint a Gerard Butler és Gary Oldman főszereplésével készült A Hunter Killer-küldetés. Ezek a produkciók nem valószínű, hogy keresztbe tesznek majd a horrorfilmeknek.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya