Hírek

Baromi jó lesz az ’50-es évek Amerikájába ültetett Fargo 4. évada

chris rock

Iszonyú hangulatos előzetest kapott a Fargo 4. évada, amely ezúttal az 50-es évekbe repíti a nézőket Chris Rock főszereplésével.

Bár korántsem precedens nélküli módon (pl. Hétköznapi vámpírok), de a Fargo megcsinálta azt, amibe megannyi sorozat belebukott: Noah Hawley kreátor egy baromi jó filmből baromi jó kisképernyős folytatást készített. A folytatást persze nem a szó szoros értelmében kell venni, hiszen Coenék ’96-os filmjét inkább csak hangulatban, fekete humorban és persze helyszínben vette át a sorozat.

A Fargo először Martin Freeman és Billy Bob Thornton párosával startolt el, később pedig a 3. évadban Ewan McGregort láthattuk dupla szerepben. A többszörös Golden Globe- és Emmy-győztes alkotás mind a kritikusok, mind a nézők elismerését elnyerte, így nem volt nagy meglepetés, mikor bejelentették a folytatást.

A sorozat így immáron a 4. évadához ért, ezúttal olyan sztárokkal a fedélzeten, mint Chris Rock, Jessie Buckley, Andrew Bird, Ben Whishaw, Glynn Turman és a visszatérő Timothy Olyphant.

Az új évad az ’50-es években játszódik és a maffia uralta alvilágba vezeti be a nézőt: a kérdés csak az, kik uralják azt – az Európából érkező olaszok vagy a délről északra költöző afroamerikaiak. Utóbbiakat vezeti egyébként Chris Rock.

A Fargo 4. évada április 19-től látható.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com